Η πρωταγωνίστρια του Game of Thrones καταγγέλλει τον σεξισμό στον χώρο του θεάματος

SAN DIEGO, CA - JULY 11:  Actress Maisie Williams arrives at the TV Guide Magazine: Fan Favorites panel during Comic-Con International 2015 at the San Diego Convention Center on July 11, 2015 in San Diego, California.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
SAN DIEGO, CA - JULY 11: Actress Maisie Williams arrives at the TV Guide Magazine: Fan Favorites panel during Comic-Con International 2015 at the San Diego Convention Center on July 11, 2015 in San Diego, California. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Η Maisie Williams, γνωστή από τον ρόλο της ως Άρια Σταρκ στο Game of Thrones, φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμη παρά τη νεαρή της ηλικία και μιλά για την ανισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών στην βιομηχανία του θεάματος και για το γεγονός ότι έχει απηυδήσει με τους «καυτούς ρόλους» των γυναικών.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Evening Standard του Λονδίνου, η Williams μιλήσε για την ανισότητα των φύλων όσον αφορά στους ρόλους:

Υπάρχουν πολλοί ρόλοι που παρουσιάζονται ως «η σύντροφος» ή η «καυτή γυναίκα» στις ταινίες ή τις τηλεοπτικές σειρές. Αυτό είναι κάτι που έχω βιώσει από πρώτο χέρι και το διαβάζω συνέχεια. Θα πουν «Ντέρεκ: έξυπνος, καλός με τα παιδιά, αστείος, πολύ καλός σε αυτό» και μετά θα πουν «Σάντρα: καυτή, αλλά και γλυκιά», και τέλος. Αυτός είναι ο τρόπος που περιγράφεται ο ρόλος σου, οπότε όταν πηγαίνεις σε οντισιόν, προσπαθείς να είσαι όσο πιο «καυτή» γίνεται, αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί σε κάποιον άνθρωπο, δεν είναι χαρακτηρισμός για άνθρωπο αυτός. Αυτό παρατηρώ και πρέπει να αλλάξει. Είμαι πάρα πολύ τυχερή που υποδύομαι έναν τόσο σπουδαίο γυναικείο ρόλο από τόσο μικρή ηλικία, έναν ρόλο που είναι πρότυπο για τα κορίτσια.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.