Δεν θέλει συνάντηση με Μεϊμαράκη ο Τσίπρας - Μάχη ανακοινώσεων από Συγγρού και Μαξίμου

Προεκλογική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το «όχι» Τσίπρα στο ραντεβού με τον Μεϊμαράκη
Sooc

Μια κόντρα με προεκλογικό άρωμα ξέσπασε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελλου Μεϊμαράκη, με αφορμή την άρνηση του πρώτου να συναντηθεί με τον δεύτερο στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Οι δύο μίλησαν τηλεφωνικά και όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός εξήγησε στον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

ΝΔ για Τσίπρα: Συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη

Λόγω της άρνησης αυτής, η Συγγρού εξέδωσε μια πολεμική ανακοίνωση καταλογίζοντάς του «καθεστωτική αντίληψη».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”. Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Προσπάθεια μονιμοποίησης ενός προσωρινού Προέδρου

Άμεση ήταν η απάντηση και από το Μαξίμου, που καταλόγισε στον κ. Μεϊμαράκη προσπάθεια μονιμοποίησης ενός προσωρινού Προέδρου.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την “εκτόνωσή” της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. “Πρακτική του χθες” είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοφιλή