ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/08/2015 07:47 EEST | Updated 23/08/2015 07:47 EEST

Σκουρλέτης: Αδύνατο να βγει πρώτη η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία

Sooc

Στην εφημερίδα «Realnews» έδωσε συνέντευξη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές και την απόφαση αναστολής των εργασιών στις Σκουριές.

Ο κύριος Σκουρλέτης τόνισε πως η προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη λόγω της απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της ανάγκης μιας νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση έχει ανατραπεί, επισημαίνοντας πως η ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ.

«Η ανατροπή της κυβέρνησης λόγω των μεγάλων απωλειών που είχε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, δεν χωρά αμφισβήτηση. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι φανερό πως έχουν ανακύψει στρατηγικού χαρακτήρα διάφορες που έρχονται από το παρελθόν. Φαίνεται πως ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ», ανέφερε.

Ο υπουργός εξέφρασε την βεβαίωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία και αμφισβήτησε την δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει την μάχη των εκλογών. Ακόμα, δήλωσε πως είναι απίθανο το κόμμα του να στηρίξει μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγει πρώτο κόμμα η Ν.Δ., εκτιμώ δε πως πολύ δύσκολα θα κρατήσει τις δυνάμεις της. (...) Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει μια κυβέρνηση της Ν.Δ».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε πως μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές στο πλάι του ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψήφισαν τα μνημόνια, αλλά δεν ακολούθησαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο νέο του κόμμα.

Τέλος, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου του να ανασταλούν οι εργασίες στις Σκουριές, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός γνώριζε τις υποχρεώσεις της, όμως επέλεξε να τις αγνοήσει.

«Η απόφαση για την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός γνώριζε πολύ καλά τις υποχρεώσεις της και τις αγνόησε, είχε άλλωστε υπάρξει επικοινωνία γύρω από αυτές. Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα. Αναμένουμε από την εταιρεία να συμμορφωθεί και την καλούμε να μην χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως ασπίδα στα σχέδιά της. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι στην προσπάθεια της εταιρείας να καλύψει την αντισυμβατική της συμπεριφορά», δήλωσε.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post