Οι Πυρήνες της Φωτιάς «ξαναχτυπούν» με απειλές κατά πολιτικών και αστυνομικών - Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς «ξαναχτυπούν» με απειλές κατά πολιτικών και αστυνομικών - Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.
Sooc

Ευθείες απειλές για ένοπλες επιθέσεις κατά πολιτικών και αστυνομικών εξαπολύει η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» σε κείμενό της που γράφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διάβασαν την επιστολή επισημαίνουν ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είναι οι δύο πιο ενεργές και επικίνδυνες ομάδες του αντάρτικου πόλης και έτσι οι προκηρύξεις τους αναλύονται λέξη προς λέξη.

Οι αστυνομικοί έδωσαν προσοχή στο σημείο όπου μπαίνουν στο στόχαστρο πολιτικοί και αστυνομικοί: «Ενώ η ένοπλη στόχευσή μας συγκεντρώνει τη δύναμη πυρός της στα κεφάλια των διευθυντών της εξουσίας και των ένστολων μισθοφόρων τους, ταυτόχρονα ο λόγος μας επιδιώκει να ανατινάξει τις κοινωνικές σχέσεις που γεννούν την εξουσία.

Μην ξεχνάμε πως το «ουδείς αναντικατάστατος» ισχύει και για την εξουσία. Αν δε χτυπήσουμε, εκτός από την καρδιά του κτήνους (ένοπλα χτυπήματα στους αξιωματούχους της εξουσίας) και τις φλέβες της κοινωνικής μηχανής (κριτική και απόρριψη της νοοτροπίας της εθελοδουλίας), τότε μπορεί, σύντομα, μετά από κάθε επίθεσή μας να αντηχεί «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς». Γι’ αυτό οι Πυρήνες της Φωτιάς και οι ομάδες πολιτικής συγγένειας που σχηματίζουν το φάσμα της μαύρης αναρχίας δεν ακολουθούν τις παραδόσεις του επαναστατικού αυτοματισμού με το δίπολο ‘καλό ή κακό’, ‘δίκαιο ή άδικο’».

Τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» επιχειρούν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να εμπνεύσουν με τη ρητορική τους νέες ομάδες αντάρτικου πόλης που θα επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι «Πυρήνες» όταν ξεκίνησαν τη δράση τους το 2008. Δηλαδή, με συνεχείς εμπρηστικές ενέργειες, οι οποίες θα είναι ταυτόχρονες και θα έχουν στόχο κρατικές υπηρεσίες, πολιτικά γραφεία, τράπεζες και πολυεθνικές.

«Η πρότασή μας είναι η δημιουργία ενός άτυπου δικτύου αναρχικών πυρήνων, που θα προωθούν τη διαρκή επίθεση στην εξουσία και την κοινωνία της», γράφουν στο τελευταίο κείμενό τους τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης.

Δημοφιλή