Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Πάνο Καμμένο

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στον Πάνο Καμμένο
Eurokinissi

Αμηχανία και προβληματισμό προκάλεσαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικός με θητεία στην ΕΥΠ υποκίνησε την επίθεση που δέχθηκε με αυγά και μπουκάλια κατά την επίσκεψή του στην Κω.

Σε δημοσίευσή του στο Twitter ο κ. Καμμένος έγραψε: «Επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών στην Κω εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ… (αναφέρεται το όνομα) μαζί με νεοναζί». Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει εικόνα για τα όσα συνέβησαν στο νησί επισημαίνει: «Ότι και να συνέβη δεν θα έπρεπε να αναφερθεί δημόσια το όνομα ενός αστυνομικού (πολλώ δε μάλλον όταν έχει περάσει από την ΕΥΠ), ειδικά από έναν πρόεδρο κόμματος και υπουργό. Βάσει σχετικού νόμου σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ προβλέπεται ως ιδιώνυμο αδίκημα η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση προσωπικού της ΕΥΠ».

Σε άτυπη έρευνα που έγινε από την Αστυνομία μετά την καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να δείχνει εμπλοκή του συγκεκριμένου αστυνομικού στην επίθεση που δέχθηκε ο κ. Καμμένος την περασμένη Παρασκευή. Αστυνομική πηγή από την Κω αναφέρει ότι «οι περισσότεροι από αυτούς που φώναζαν κατά του κ. Καμμένου και πετούσαν μπουκάλια σε βάρος του ήταν καταστηματάρχες της περιοχής που τον τελευταίο μήνα έχουν εξαγριωθεί γιατί πιστεύουν ότι λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος έχουν χάσει σημαντικό κομμάτι της πελατείας τους. Οι περισσότεροι έχουν μαγαζιά στα Εξάρχεια της χώρας».

Καυστικό ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορεί την ΕΥΠ για προβοκάτσια, την ΕΥΠ που ελέγχει-διοικεί η κυβέρνησή του. Τι να πει κανείς;». Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε λόγο «για καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν απηχούσε τις διαθέσεις των κατοίκων του νησιού».

Δημοφιλή