Απόβαση Γερμανών αντιεξουσιαστών στη Χαλκιδική – Εν μέσω αντιδράσεων ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Απόβαση Γερμανών αντιεξουσιαστών στη Χαλκιδική – Εν μέσω αντιδράσεων ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ.
Sooc/ Φωτογραφία Αρχείου

Συνολικά 69 ξένοι υπήκοοι βρίσκονται ανάμεσα στα 78 άτομα που συνελήφθησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής για τα χθεσινά επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν 41 Γερμανοί, εννιά Έλληνες, πέντε Αυστριακοί, πέντε Ελβετοί, πέντε Γάλλοι, τρεις Βρετανοί, τρεις Βούλγαροι, δύο Ιταλοί, δύο Τούρκοι, ένας Πολωνός και δύο γερμανόφωνες γυναίκες.

Από τους 78 συληφθέντες οι 74 αφέθηκαν ελεύθεροι από τον Εισαγγελέα. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο γερμανόφωνες γυναίκες που δεν δέχθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα και κατηγορούνται για απείθεια, όπως και ένας Ιταλός και ένας Γάλλος, οι οποίοι επίσης δεν δέχτηκαν να ταυτοποιηθούν. Οι τέσσερίς τους θα οδηγηθούν εκ νέου στον Εισαγγελέα σήμερα.

Όπως εξηγεί αστυνομική πηγή, η παρουσία πολλών ξένων στα επεισόδια οφείλεται στη διεξαγωγή φεστιβάλ αντιεξουσιαστών στην περιοχή, όπου βρίσκεται από τις 18 Αυγούστου αρκετός κόσμος από άλλες χώρες με την ίδια ιδεολογία. Οι συλλήψεις, πάντως, έγιναν εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από αριστερές οργανώσεις και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για υπερβολική βία από πλευράς Αστυνομίας και για «υπερβάλλοντα ζήλο».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή των Σκουριών επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ με πέτρες, φωτοβολίδες και σφεντόνες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του λεωφορείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες). Σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δημοφιλή