Φλαμπουράρης: Κανείς δεν κάλεσε τον Βαρουφάκη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ

Φλαμπουράρης: Κανείς δεν κάλεσε τον Βαρουφάκη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ
Nikos Libertas / SOOC

«Κανείς δεν τον κάλεσε». Αυτή ήταν η φράση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε μάλιστα την φράση «ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο υπουργός επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε για το «σχίσμα» στον ΣΥΡΙΖΑ για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη των εκλογών, ενώ έκλεισε την «πόρτα» στον κύριο Βαρουφάκη.

Δεν υπήρξε ποτέ διάλογος με την Κωνσταντοπούλου για τον Στουρνάρα

Ερωτηθείς για την Ζωή κωνσταντοπούλου, ενώ τόνισε ότι τον στεναχωρεί η στάση της, είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ διάλογος με την πρόεδρο της Βουλής για τον κ. Στουρνάρα. «Έχει φανταστεί πολλά πράγματα» σχολίασε και τόνισε «λυπάμαι για όσα συμβαίνουν». «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει» πρόσθεσε.

Για τον εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε επίσης ο υπουργός, ενώ τόνισε ότι είναι δικαίωμα του κάθε στελέχους να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, εφόσον το επιθυμεί.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη Λαϊκή Ενότητα. «Πρόκειται για μία αποκόλληση, δεν υπάρχει σύγκρουση κατά μέτωπο», σχολίασε.

Για το εάν και πόσο θα κοστίσει το πολιτικό σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε: «Αυτό θα φανεί στις κάλπες. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει μία κυβέρνηση πολιτικής σταθερότητας που θα επανεκκινήσει την οικονομία, αξιοποιώντας την πρόσφατη συμφωνία, η οποία βέβαια έχει και μελανά σημεία. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε για κάτι τέτοιο. Θεωρούμε πως είμαστε μία δύναμη την οποία ακόμη εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως δώσαμε μάχη για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Σήμερα δεν είναι τυχαίο πως είμαστε ο στόχος όλων των επιθέσεων και νομίζω πως με αυτό και μόνο το στοιχείο θα μας τιμήσει για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός».

Mιλώντας για την αντιπολίτευση και την κριτική που ασκείται υπογράμμισε: «H αντιπολίτευση που ασκείται είναι επί προσωπικού και όχι με πολιτικά επιχειρήματα. Εμείς ως αντιπολίτευση ήταν αδύνατο να συνταχθούμε με το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση εργαζομένων. Σήμερα η αντιπολίτευση συντάχθηκε με μέτρα που φέραμε στη Βουλή».

Δημοφιλή