Άδεια από τη Βουλή για ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο ζητεί ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας

Άδεια από τη Βουλή για ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο ζητεί ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας
Eurokinissi

Άδεια από τη Βουλή ζητεί ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή και αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με έγγραφό του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο κ. Δραγάτσης ζητεί να διαβιβαστεί στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία αφορούν (σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται) την μη έκδοση απόδειξης για αμοιβή περίπου ενός εκατομμυρίου που φέρεται να έλαβε από διεκπεραίωση υπόθεσης που χειρίστηκε ως δικηγόρος προ πολλών ετών. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για τον χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές αντιλέξει για την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα εκκρεμούν προσφυγές του στα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό όμως δεν σταματά την ποινική διαδικασία που κινεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας καθώς αναφέρεται ότι ο φόρος που έπρεπε να καταβάλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής είναι 940.000 ευρώ.

Η απάντηση του κ.Μητρόπουλου:

Από την πλευρά του ο αντιπρόδρος της Βουλής, κ.Μητρόπουλος απαντά στις αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα και όπως τονίζει σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 677/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας (προδικαστική) και την υπ’ αριθ. 3752/2015 (τελεσίδικη), το πρόστιμο που του επεβλήθη για δικηγορική αμοιβή που εισέπραξε προ 16 ετών (1999) στο εξωτερικό, εκτός από παραγεγραμμένο, κρίθηκε (σχεδόν στο σύνολό του) και στην ουσία παράνομο, επειδή, όπως εξηγεί, ήδη είχε νομίμως και πλήρως φορολογηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3259/2004 («επαναπατρισμός κεφαλαίων»).

Ο κ. Μητρόπουλος επισημαίνει ότι όλα τα παραπάνω έγγραφα είχε γνωστοποιήσει με δική του επιμέλεια στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, προϊστάμενο του κ. Γ. Δραγάτση.

Επιπλέον σημειώνει ότι αντίστοιχο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση στις 7-11-2013 που είχε αποσταλεί στη Βουλή την επόμενη ημέρα και με το οποίο ζητούσε τον έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης, είχε απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 21-11-2013.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητρόπουλος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τη Διαφθορά Παναγιώτη Νικολούδη να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή του από υπηρεσίες και θεσμούς που εποπτεύουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή