Οι διάλογοι του Καρτέλ Μυκόνου: Οι «πρώτης τάξεως νιφάδες από Άμστερνταμ», τα μοντέλα «γλάστρες» και οι «μανιταρόπιτες»

Οι διάλογοι του Καρτέλ Μυκόνου
|
Sooc

Το δικό τους «γλωσσάρι» χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και γυναικών στη Μύκονο για να μη γίνονται αντιληπτά από τυχόν υποκλοπείς των συνομιλιών τους.

Οι φράσεις που καταγράφηκαν από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης είναι αποκαλυπτικές: «Όταν έρθουν οι… κοτόπιτες θα σε ειδοποιήσω για τους Άραβες. Θα στείλω και πέντε… γλάστρες για το μπαρ».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με τη λέξη «κοτόπιτες» εννοούσαν την κοκαΐνη, με τη λέξη «σπανακόπιτες» την κάνναβη και με τη λέξη «μανιταρόπιτες» τα ναρκωτικά κρυσταλλικής μορφής. Όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο για τη διακίνηση γυναικών χρησιμοποιούσαν τη λέξη «γλάστρα» εννοώντας το μοντέλο που θα έστελναν σε κάποια παρέα… κροίσων σε νυχτερινό μαγαζί, σε πάρτι επιχειρηματιών σε ιδιωτικές βίλες και σε χλιδάτα ξενοδοχεία. Το κάθε βράδυ κόστιζε στον πελάτη 1.500 ευρώ για την κάθε κοπέλα.

Όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, το πελατολόγιό τους περιλάμβανε πολλούς Άραβες που ξόδευαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για λίγες ημέρες διακοπών. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν από τους διαλόγους ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος αναφέρεται: «Οι Άραβες ήθελαν τέσσερις… γλάστρες. Πολύ χρήμα. Τις ήθελαν να τις πάρουν στο κλαμπ και μετά στο πάρτυ…». Σε άλλο απόσπασμα ακούγεται από πελάτη να λέει: «Θέλω Charlie (σ.σ. κοκαΐνη) και πρασινάδα». Το μέλος του κυκλώματος απαντά: «Είναι καλό, πρώτης τάξεως νιφάδες από Άμστερνταμ».

Από τις έρευνες προκύπτει ότι οι δράστες είχαν στενές σχέσεις και επικοινωνία με ιδιοκτήτες γνωστών καταστημάτων στο νησί των ανέμων. Ήταν άλλωστε ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κοσμικούς κύκλους. Ενδεικτικό είναι ότι ο ένας από αυτούς –ο 34χρονος- έχει δύο προφίλ στο Facebook με 8.100 φίλους. Σε πολλές από τις αναρτήσεις του διαφημίζει μουσικές βραδιές κλαμπ της Μυκόνου, ενώ συνήθιζε να φωτογραφίζεται με καλλίγραμμες γυναίκες σε παραλίες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά. Όπως γράφει στο προφίλ του, έχει σπουδάσει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Δημοφιλής ήταν και ο δεύτερος συλληφθείς, ο πρώην λιμενικός, ο οποίος στον δικό του λογαριασμό έχει 1.472 φίλους. Παρουσιάζεται ως πρώην ένστολος και έχει ανεβάσει πολλές φωτογραφίες με τον 34χρονο κατά τις εξόδους τους στο νησί. Πιο χαμηλό προφίλ διατηρούσε ο τρίτος κατηγορούμενος.

Κεχαγιόγλου: Ο εντολέας μου είναι αθώος

Από την πλευρά τους οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι απολογούνται σήμερα στον Ανακριτή Σύρου, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών και γυναικών. Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι πρώην λιμενικός, ο οποίος έχει αποταχθεί από το Σώμα λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, ο δεύτερος είναι ένας 34χρονος που έχει κατηγορηθεί για ληστεία τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο τρίτος ένας 33χρονος που δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές.

Ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος του 33χρονου τρίτου κατηγορούμενου δηλώνει στη Huff Post Greece:

«Μετά από ενδελεχή μελέτη της δικογραφίας θεωρώ ότι είναι απόλυτα ακριβής ο ισχυρισμός του εντολέα μου ότι είναι αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Από τις 47 συνομιλίες που έχει καταγράψει για την υπόθεση η Αστυνομία ο εντολέας μου συνομιλεί μόνο σε δύο, οι οποίες δεν έχουν κανένα ποινικά αξιόλογο περιεχόμενο. Ελπίζω στο ίδιο συμπέρασμα να καταλήξουν οι δικαστικές Αρχές μετά τη σημερινή απολογία του».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι διωκτικές Αρχές να βιάστηκαν να κάνουν τις συλλήψεις πριν ακόμα «δέσουν» την υπόθεση. Και αυτό γιατί οι ποσότητες των ναρκωτικών που βρέθηκαν είναι σχετικά μικρές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, λείπουν σημαντικά κομμάτια από το «παζλ» της εξιχνίασης. Ένα από αυτά είναι άτομο που φέρεται ως προαγωγός γυναικών στη Μύκονο, το οποίο δεν εντοπίστηκε ποτέ, αν και μπορεί να συνεργάζονταν με τους συλληφθέντες. Ένα δεύτερο άτομο που «αγνοείται» είναι αυτό που φέρεται να προμήθευε με ναρκωτικά το κύκλωμα και το οποίο μπορεί να έχει καλή δικτύωση στα νότια προάστια της Αττικής. Αξιόπιστη πηγή αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται εξιχνίαση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και γυναικών στη Μύκονο, να γίνονται μόνο τρεις συλλήψεις και να εντοπίζονται μόνο 19 γραμμάρια ουσιών. Λείπουν κρίκοι της αλυσίδας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξεταστούν από τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές το επόμενο διάστημα».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα