Αλαβάνος: Ο Τσίπρας έδειξε ικανότητα να επιβώνει. Δεν περίμενα μνημόνιο από αριστερή κυβέρνηση

Αλαβάνος: Ο Τσίπρας έδειξε ικανότητα να επιβώνει. Δεν περίμενα μνημόνιο από αριστερή κυβέρνηση
Sooc

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε μεγάλη ικανότητα να μπορεί να επιβιώνει στο πολιτικό σύστημα, δήλωσε στο Mega ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β'», προσθέτοντας ότι δεν περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση να επιλέξει τον δρόμο του μνημονίου.

Ο κ. Αλαβάνος υπεραμύνθηκε της άποψης περί εθνικού νομίσματος, τονίζοντας ότι «λέμε αυτό που πιστεύουμε και ας έχει τίμημα, γιατί έχει υπάρξει μία εκστρατεία άδικου φόβου. Μόνο τον φόβο έχουν και όχι άλλα επιχειρήματα», αλλά και της παραμονής της Αριστερής Πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ, με το σκεπτικό πως είχε την ελπίδα ότι όταν το δίλημμα πάμε σε τρίτο μνημόνιο ή στην εναλλακτική λύση, η αριστερή κυβέρνηση δεν θα επέλεγε το τρίτο μνημόνιο.

Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι το κύριο κριτήριο που χαρακτηρίζεις έναν πολιτικό είναι το κατά πόσο υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, έχει συνέπεια και είναι ειλικρινής και μιλάει ανοικτά στον κόσμο. Κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα ότι εάν δεν υπογραφόταν η συμφωνία τότε η χώρα θα καταστρεφόταν, ο κ. Αλαβάνος απάντησε πως προτιμά έναν φτωχό και τίμιο άνθρωπο.

Τόνισε επίσης ότι αυτό που του έκανε εντύπωση είναι το πώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «κράτησε» τόσους αριστερούς να ψηφίσουν το μνημόνιο και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι θέτει εν κινδύνω τη λαϊκή συνείδηση της αριστεράς.

Δημοφιλή