Καθαρές κουβέντες ζητεί ο Τσίπρας. Φήμες περί μη υποψηφιότητας Τσακαλώτου και Σακελλαρίδη

Καθαρές κουβέντες ζητεί ο Τσίπρας. Φήμες περί μη υποψηφιότητας Τσακαλώτου και Σακελλαρίδη
Eurokinissi

Καθαρές κουβέντες και να συμπληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι λίστες των υποψηφίων ζήτησε ο πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας, σε σύσκεψη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί εθνική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναΐδα, όπου θα λυθούν αυτά τα ζητήματα.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη δήλωση στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Αλέκου Φλαμπουράρη στον ΣΚΑΙ, ο οποίος, ερωτηθείς για την πρόεδρο της Βουλή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει, αλλά ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει και δυστυχώς πρόκειται για θλιβερό φαινόμενο που τον λυπεί ιδιαίτερα. Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, επιβεβαίωσε το οριστικό διαζύγιο λέγοντας ότι «ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο κ. Βαρουφάκης έχει πει ότι αν αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τότε ίσως να υπάρχουν σημεία επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε χαρακτηριστικά «και ποιος τον κάλεσε;».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν πληροφορίες περί «εμπλοκής» και μη υποψηφιότητας με τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κ. Σακελλαρίδης φέρεται να έχει δώσει σχετικά τη διπλωματική απάντηση ότι «δεν έχει λάβει καμία τέτοια απόφαση». Σημειώνεται ότι σήμερα επιστρέφει από ολιγοήμερες διακοπές και ο κ. Τσακαλώτος - το ενδεχόμενο της μη υποψηφιότητας του οποίου φαντάζει εκ πρώτης όψεως μακρινό, λόγω της συνολικής εμπλοκής του στη διαμόρφωση και υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές.

Δημοφιλή