Όταν το Photoshop τρελαίνεται: Ο λευκός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το μαύρο χέρι

Όταν το Photoshop τρελαίνεται: Ο λευκός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το μαύρο χέρι

Το κακό Photoshop θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, αλλά όταν αφορά έναν πολιτικό που βρίσκεται έτσι και αλλιώς στο επίκεντρο της επικαιρότητας, τα πράγματα γίνονται περισσότερο τραγελαφικά.

Ένα πρόσφατο φυλλάδιο λοιπόν που υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανού Τζεμπ Μπους, τον δείχνει να έχει ένα λευκό και ένα μαύρο χέρι.

Πρόκειται για μία δημιουργία της ομάδας υποστήριξης τους Μπους, Right to Rise USA και μοιράστηκε -δυστυχώς- σε 86.000 κατοίκους της Αϊόβα.

Τα λάθη που εντοπίζει όμως κάποιος στο φυλλάδιο δεν σταματούν στο διαφορετικό χρώμα των χεριών. Ο Μπους στη φωτογραφία υποτίθεται ότι στέκεται μπροστά στη γέφυρα Third Avenue που βρίσκεται στην πόλη Σένταρ Ράπιντς της Αϊόβα. Στην πραγματικότητα «στέκεται» μπροστά από μια φωτογραφία αρχείου της γέφυρας.

Μερικοί μάλιστα είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι ο άνδρας στη φωτογραφία δεν είναι καν ο Μπους και ότι το κεφάλι του έχει «μπει» στο σώμα ενός άλλου άνδρα. Το μυστήριο με τα χέρια, ωστόσο, παραμένει.

Σε μια προσπάθεια να υπερσπασπιστεί τη δημιουργία, ο Πολ Λίντσεϊ από το Right to Rise δημοσίευσε την αρχική φωτογραφία από την οποία απομόνωσαν τον Τζεμπ Μπους. Εκεί, ο υποψήφιος συναντά μία ψηφοφόρο σε μία τελείως διαφορετική τοποθεσία.

Όπως φαίνεται, το ένα χέρι ήταν ήδη στη σκιά και μετά την επεξεργασία έγινε τελικά μαύρο. Κάποιος εκεί πέρα δεν ξέρει καθόλου καλά το πώς να χειριστεί ένα Photoshop...

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα για τον Μπους, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα, μία πολιτεία εξαιρετικά σημαντική για όλους τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για την προεδρία.

Και τώρα που είπαμε Τραμπ, φυσικά δεν γινόταν να αφήσει έτσι το όλο φιάσκο με τη φωτογραφία. Έγραψε λοιπόν στο Twitter: «Ο Τζεμπ Μπους έχει μια φωτογραφία με Photoshop που τον δείχνει να έχει ένα μαύρο χέρι και ένα πολύ διαφορετικό σώμα. Ο Τζεμπ δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά!»

Δημοφιλή