«Μπλόκο» του ΣτΕ στην απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Το ΣτΕ «μπλοκάρει» την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές
eurokinissi

Μπλόκο στην απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τις Σκουριές έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Πρόκειται για την απόφαση που είχε λάβει ο κ. Σκουρλέτη πριν από μερικές ημέρες για προσωρινό σταμάτημα των εργασιών στις Σκουριές.

Ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΑΠΕΝ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν αφορά, ούτε ακυρώνει την απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΑΠΕΝ) περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας η υπ' αριθ. 3191/15 απόφαση του ΣτΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

«διαβεβαιώνει, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Όπως εξηγεί το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

Το υπουργείο δηλώνει ότι δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων.

Δημοφιλή