Βολές Θεοδωράκη για το δίλημμα Τσίπρα «ή εγώ ή κυβέρνηση συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις χωρίς εμένα»

Βολές Θεοδωράκη για το δίλημμα Τσίπρα «ή εγώ ή κυβέρνηση συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις χωρίς εμένα»
sooc

Επικριτικός στη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα και στους όρους που φαίνεται να βάζει για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού. «Δεν μπορεί να λέει όποιον και να ψηφίσετε εγώ δεν θα συνεργαστώ μαζί του. Ο λαός επιβάλλει τις συνεργασίες», ανάφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Mega και ερμήνευσε το δίλημμα που κατά τον ίδιο θέτει ο κ.Τσίπρας: ως «Ή εγώ, ή κυβέρνηση συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις, αλλά με άλλον πρωθυπουργό».

Όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός μπορεί να λέει στους πολίτες ότι μόνο η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ μετρά και τόνισε «Δηλαδή τι; Αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή θα έχουμε νέες εκλογές τον Οκτώβριο;»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά; «Όταν μπήκα στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι υποχρεωμένος να συνεργαστώ και με τον διάβολο αν είναι για το καλό της χώρας» και εξήγησε πως δεν υιοθετεί την αντίληψη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για το «4-2-1» στο μοίρασμα των θώκων.

Κατηγόρησε δε τον κ.Τσίπρα για αχαριστία καθώς ενώ τώρα επιτίθεται στο Ποτάμι, «όταν αισθάνθηκε ότι είχε κάψει όλα τα χαρτιά του στην Ευρώπη, μας ζήτησε βοήθεια. Μίλα με τον Γιούνκερ, μου είπε. Μίλησα και με τον Γιούνκερ και με τον Σουλτς και με 4 πρωθυπουργούς. Την ίδια ώρα η Αυγή έγραφε ότι ο Θεοδωράκης κάνει επαφές για να ρίξει τον Τσίπρα». Ο ίδιος όμως όταν ρωτήθηκε- όπως υποστηρίζει- από τον πρόεδρο της Κομισιόν εάν εμπιστεύεται τον Τσίπρα απάντησε, έστω και με «σφιγμένα δόντια» όπως είπες πως τον εμπιστεύεται.

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε πως επιθυμεί τον σχηματισμό ενός σφικτού κυβερνητικού σχήματος 20 ατόμων με γνώσεις και εμπειρία από την αγορά, που να μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο. «Για να αλλάξει αυτή η χώρα, χρειάζεται η συμμαχία του 51% της κοινωνίας -όχι της Βουλής, της κοινωνίας».

Ο δε στόχος που βάζει το κόμμα για τις εκλογές είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 6% και δηλώνει: «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, έχουμε προτάσεις και έχουμε πρόσωπα».

Ερωτηθείς δε για το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δοθούν στη Βουλή τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου, ανέφερε πως δεν υπάρχουν πρακτικά, καθώς ο ίδιος το ζήτησε και όλοι το αποδέχθηκαν. «Για να πετύχει το Συμβούλιο, έπρεπε να γίνει μια τολμηρή κουβέντα. Σωστά πράξαμε» είπε.

Δημοφιλή