Οι απαγορευτικές φράσεις που πρέπει να σταματήσετε να λέτε στις ανύπαντρες φίλες σας

Οι απαγορευτικές φράσεις που πρέπει να σταματήσετε να λέτε στις ανύπαντρες φίλες σας
Wedding figurines domination
Peter Dazeley via Getty Images
Wedding figurines domination

Μπορεί η κοινωνία να μην είναι ίδια με 30 χρόνια πριν, αλλά η πίεση του να παντρευτεί κανείς παραμένει το ίδιο μεγάλη, αναφέρει η Bella DePaolo, κοινωνική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Μπάρμπαρα, και συγγραφέας του βιβλίου «Singled Out».

Η πεποίθηση ότι μία γυναίκα θα είναι καλύτερα αν βρει έναν άντρα, υπάρχει ακόμα, όπως αναφέρει η ίδια. Ακόμα κι αν έχετε μία σπουδαία καριέρα και πολλούς φίλους, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι δεν γίνεται να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι αν δεν είστε ζευγάρι και αυτό είναι αστείο, σχολιάζει η DePaolo.

Ακολουθούν ορισμένες φράσεις που πρέπει να σταματήσετε να λέτε στις ανύπαντρες φίλες σας.

«Πότε θα παντρευτείς επιτέλους;»

Μην απορήσετε αν η απάντηση που θα πάρετε είναι «μάλλον ποτέ». Έρευνα που έγινε από το ερευνητικό κέντρο PEW, έδειξε ότι από τους 1.000 ανθρώπους που παντρεύονται και είναι άνω των 55 ετών, μόνο 7 παντρεύονται για πρώτη φορά. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όταν οι σημερινοί νέοι πατήσουν τα 45-55 χρόνια, δεν θα σκέφτονται τον γάμο σε αρκετά μεγάλο ποσοστό (25%).

Μιλώντας για παιδιά... «Τι κρίμα που δεν έκανες ποτέ κανένα»

Σας έχω νέα. Δεν θέλουν όλοι, ούτε αρέσουν σε όλους, τα παιδιά. Επιπλέον, δεν είναι αναγκαστικό να παντρευτεί κανείς για να κάνει παιδιά. Το θέμα με τα παιδιά είναι βαθύτερο, όμως, αφού ακόμα κι αν κάποιος είναι παντρεμένος οι γύρω του έχουν την τάση να τον λυπούνται αν δεν έχει παιδιά και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάποιος μπορεί να μην θέλει παιδιά. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι όλοι θέλουν τα ίδια με εσάς.

«Σκεφτείτε πόσο σεξ χάνετε»

Δηλαδή, όταν κάποιος είναι παντρεμένος, σημαίνει ότι δεν σταματά να κάνει απίστευτο σεξ; Αν αυτό ήταν αλήθεια, ίσως τα ποσοστά διαζυγίων να μην ήταν τόσο υψηλά. Τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες που δεν έχουν σχέση, είτε είναι «ελευθέρων ηθών», είτε δεν έχουν καθόλου σεξουαλική ζωή είναι εντελώς λάθος, αναφέρει η DePaolo.

«Δεν θέλεις να γεράσεις μόνη, έτσι δεν είναι;»

Φυσικά και δεν θέλω, αλλά ο γάμος τι σχέση έχει με αυτό; Σε κάθε γάμος, ο καθένας τελικά μόνος θα φύγει από τη ζωή και θα αφήσει τον άλλον πίσω του, αφού είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο και για τους δύο ταυτόχρονα. Οι άνθρωποι που δεν είναι παντρεμένοι (ή δεν σκοπεύουν να παντρευτούν) έχουν φροντίσει ώστε να μην είναι μόνοι. Χτίζουν ένα δυνατό υποστηρικτικό σύστημα από φίλους με τους οποίους περνούν τις γιορτές και κάνουν διακοπές. Επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά πως να περνούν χρόνο μόνοι τους και να το απολαμβάνουν.

«Δεν νιώθεις μόνη;»

Μετά τον μύθο ότι όσοι δεν έχουν σχέση θα γεράσουν μόνοι τους, έρχεται ο μύθος ότι νιώθουν μόνοι. Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο και έχουν διαπιστώσει ότι όσοι δεν έχουν σχέση είναι περισσότερο συνδεδεμένοι με τους φίλους, την οικογένειά τους και τους γείτονες σε σχέση με όσους είναι παντρεμένοι.

«Έχω κάποιον να σου γνωρίσω»

Πρόκειται για μία φράση που υποδηλώνει ότι όσοι δεν είναι σε σχέση, ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιον για να γίνουν ζευγάρι. Υπάρχουν και άνθρωποι που λατρεύουν την ζωή τους όντας single. Τους αρέσει να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους, να είναι ανεξάρτητοι και να κάνουν μόνο όσα αγαπούν εκείνοι. Πολλές φορές, φίλοι και γνωστοί, καλοπροαίρετα προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά ανθρώπους από το περιβάλλον τους, οι οποίοι το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι δεν έχουν σχέση. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν, έτσι δεν είναι;

«Είσαι πολύ πιο έξυπνη από όλους τους άντρες που κυκλοφορούν»

Εάν λέτε κάτι τέτοιο με σκοπό να κάνετε μία γυναίκα να νιώσει καλύτερα, τότε έχετε αποτύχει! Μήπως υπονοείτε ότι μία γυναίκα πρέπει να φαίνεται πιο χαζή προκειμένου να είναι με κάποιον άντρα;

«Δεν σου είπα να έρθεις γιατί δεν ήθελα να νιώσεις άσχημα που ήμασταν μόνο ζευγάρια»

Το να σε απομονώνουν επειδή δεν βρίσκεσαι σε σχέση είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Επιπλέον, όταν κάποιος λέει κάτι τέτοιο δεν δίνει την ευκαιρία στον άλλον να αποφασίσει για τον εαυτό του και προκαταλαμβάνει τα συναισθήματά του.

«Ξέρω ότι λες ψέμματα στον εαυτό σου όταν λες ότι είσαι χαρούμενη»

Όσοι δεν έχουν σχέση σιχαίνονται όταν λένε όταν είναι χαρούμενοι και η απάντηση των υπολοίπων είναι ότι λένε ψέμματα στον εαυτό τους. Είναι τόσο προσβλητικό και είναι σας να μην τους αφήνουν να είναι οι ίδιοι κυρίαρχοι των συναισθημάτων τους. Η πεποίθηση ότι το να είσαι ζευγάρι είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο και ότι όλοι οι ελεύθεροι είναι δυστυχισμένοι είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που υπάρχουν, τονίζει η DePaolo.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «9 Things Single Women Want Their Married Friends To Understand» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.