Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη
sooc

Εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών συνεχίζει να κατακαίει η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Προς στιγμή απειλήθηκαν κατοικίες στην περιοχή της Χαραμίδας οι οποίες προστατεύτηκαν από υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών ενώ κάηκαν οι εγκαταστάσεις του παλιού στρατιωτικού φυλακίου της ίδιας περιοχής όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πολιτιστικού εκπαιδευτικού κέντρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Λέσβο.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ πάντως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημέρωνε πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και το πρωί της Δευτέρας θα συνεχίσουν το έργο τους τα πυροσβεστικά αεροπλάνα για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί εθελοντές ενώ επιχειρούν τα αεροπλάνα τύπου πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και πυροσβεστικά ελικόπτερα. Επίσης μέχρι το μεσημέρι επιχείρησαν αεροπλάνα τύπου καναντέρ τα οποία επέστρεψαν στη βάση τους λόγω μη δυνατότητας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην ενδοεπικοινωνία μεταξύ των τμημάτων που επιχειρούν.

Νωρίτερα την Κυριακή πάντως, η ΓΓ Περιφέρειας βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δημοφιλή