Αλέξης Τσίπρας: «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Αλέξης Τσίπρας: «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»
DIE LINKE/Flickr

«Η πλειοψηφία του λαού θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξη στη Real News ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα έχουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση», σημειώνει, «γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που θέλει και μπορεί να κάνει τις αναγκαίες για την ίδια την ύπαρξη της χώρας αλλαγές και τομές, και ταυτόχρονα ο μόνος πλέον που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι θα συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση από μηδενική βάση, χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, που θα συγκεντρώνει ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα και που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής. Μια κυβέρνηση, προσθέτει, που να αντέχει στα δύσκολα και να είναι συμπαγής στις μάχες για την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική προϋπόθεση, για τον κ. Τσίπρα, «είναι να έχουμε- και θα έχουμε- την κοινωνία μαζί μας στις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε». «Θα έχουμε, επίσης», τόνισε, «ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ».

Επίσης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει και να εντείνει τη μάχη κατά της διαπλοκής μετά τις εκλογές. «Είναι ένας γόρδιος δεσμός που είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε με το σπαθί της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης, και θα τον κόψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δώσαμε ήδη κάποια δείγμα γραφής με το νομοσχέδιο το οποίο βάζει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, και με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι εθνικοί εργολάβοι, και με τα πρόστιμα που ήδη κατέβαλαν κάποιοι από αυτούς» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλουμε από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο που ο λαός έδιωξε από την πόρτα».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος αυτός θα είναι μονόπλευρος. Προσέθεσε ότι ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ερωτηθείς αν ήταν λάθος που πρότεινε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου για πρόεδρο της Βουλής, απάντησε ότι «είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου». «Αλλά για όσους το παραξήλωσαν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η ζωή γυρίσματα» υπογράμμισε.

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο και λάθος, τόσο από δημοκρατική όσο και από ηθική άποψη, να στρέφονται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και «της συνταγματικής τάξης που τηρεί με ευλάβεια ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες».

Δημοφιλή