ΔΙΕΘΝΕΣ
30/08/2015 05:55 EEST | Updated 30/08/2015 06:01 EEST

Πηγαίντε σε μάγισσες και μέντιουμ συμβουλεύουν τους βρετανούς αστυνομικούς

Joe Belanger via Getty Images
Fortune Teller and Crystal Ball

Οι αστυνομικοί οι οποίοι αναζητούν εξαφανισμένους ανθρώπους δεν θα έπρεπε να αποκλείουν την βοήθεια μέντιουμ σύμφωνα με νέες οδηγίες προς τους αστυνομικούς της Βρετανίας.

Αυτό αναφέρει ένα συμβουλευτικό έγγραφο του Κολλεγίου της Αστυνόμευσης στη Βρετανία, το οποίο όμως αναφέρει ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να συμβεί όταν οι μέθοδοι που ακολουθεί το άτομο που έχει χάρισμα-μέντιουμ, διορατικοί-έχουν γενικά αποδεδειγμένες επιτυχίες.

Η συγκεκριμένη διαβούλευση η οποία έχει ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου γίνεται προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση ότι οι υποθέσεις των αγνοουμένων διερευνώνται αποτελεσματικά και υποστηρίζονται από σχετικές δομές διαχείρισης.

Το λεπτομέρες έγγραφο μάλιστα αναφέρει σε ένα σημείο: «Οι υψηλής σημασίας έρευνες για εξαφανισμένα πρόσωπα συχνά προσελκύουν το ενδιαφέρον μέντιουμ και άλλων όπως για παράδειγμα μάγισσες και μάντεις, επισημαίνοντας ότι κατέχουν αντίληψη».

«Οποιαδήποτε πληροφορία που λαμβάνεται από τα μέντιουμ πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης, και δεν πρέπει ποτέ να αποσπαστεί από τη συνολική έρευνα και τη στρατηγική αναζήτησης, εκτός και αν μπορεί πράγματι να επαληθευτεί».

«Οι επαφές αυτές προέρχονται συνήθως από καλοπροαίρετες ανθρώπους, αλλά το κίνητρο του ατόμου θα πρέπει πάντα να εξακριβωθεί, ειδικά όταν περιέχει και οικονομικό κέρδος».

«Οι μέθοδοι του ατόμου που θα ζητηθούν θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τι περιστάσεις κάτω από τις οποίες έλαβαν την πληροφορία αλλά και αναγνωρισμένες επιτυχίες που είχε».

To άρθρο αυτό μεταφράστηκε από την HuffPost UK

Sponsoed Post