ΔΙΕΘΝΕΣ
31/08/2015 04:33 EEST | Updated 31/08/2015 04:33 EEST

Βρετανός στρατηγός: «Ο Κάμερον δεν είχε τα... να ενεργήσει όπως έπρεπε για να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος»

World Economic Forum/Flickr
DAVOS/SWITZERLAND, 28JAN11 - David Cameron, Prime Minister of the United Kingdom, speaks during the 'Special Address' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 28, 2011...Copyright by World Economic Forum.swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager

Εξαιρετικά επικριτικός προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν ο στρατηγός λόρδος Ρίτσαρντς του Χερστμονσό, πρώην επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε ανάλυσή του στον συγγραφέα Σερ Άντονι Σέλντον σχετικά με το πώς ο Κάμερον χειρίστηκε το θέμα του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ανάλυσή του, ο λόρδος Ρίτσαρντς υποστηρίζει ότι φαινόταν ο χειρισμός να έχει να κάνει περισσότερο με τη «φιλελεύθερη ατζέντα του Νότινγκ Χιλ παρά με την πολιτική». Ο στρατηγός φέρεται να είπε στον συγγραφέα ότι ο πρωθυπουργός το 2012 είχε απορρίψει μια στρατιωτική στρατηγική για την αντιμετώπιση του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είχε «εξαφανίσει τους Ισλαμιστές εξτρεμιστές».

Τα σχόλια παρατίθενται αναλυτικά στη βιογραφία του Κάμερον από τον Σέλντον, «Cameron at 10: the Inside Story 2010-2015».

Ο λόρδος Ρίτσαρντς ήταν επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Ιούλιο του 2013. «Αν είχαν τα... θα είχαν προχωρήσει...αν είχαν κάνει αυτό που τους είπα δεν θα ήταν εκεί που είναι με το ISIS».

«Στην Ουκρανία, όπως και στη Συρία και τη Λιβύη υπάρχει ξεκάθαρη έλλειψη στρατηγικής και πολιτικής. Το πρόβλημα είναι η ανικανότητα να σκεφτεί κανείς ολοκληρωμένα τα πράγματα. Πολύ συχνά φαίνεται ότι έχει να κάνει περισσότερο με τη φιλελεύθερη ατζέντα του Νότινγκ Χιλ παρά με την πολιτική».

Sponsored Post