Η Nicki Minaj «τσακώθηκε» με τη Miley Cyrus και ο μεγάλος χαμένος ήταν η γυναικεία αλληλεγγύη

Η Nicki Minaj «τσακώθηκε» με τη Miley Cyrus και ο μεγάλος χαμένος ήταν η γυναικεία αλληλεγγύη
Nicki Minaj accepts the award for hip-hop video of the year for
Nicki Minaj accepts the award for hip-hop video of the year for
Matt Sayles/Invision/AP

Ακόμα μία μέρα που ο πλανήτης ασχολείται με δύο Αμερικανίδες τραγουδίστριες που μαλώνουν. Και ακόμη μία φορά που το μοτίβο «γυναίκες που μισούν άλλες γυναίκες» βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο λόγος για την Μάιλι Σάιρους και την Νίκι Μινάζ που -υποτίθεται- άρχισαν να καβγαδίζουν ζωντανά στα MTV Video Music Awards της Κυριακής.

Αν και η Μινάζ είναι όπως φαίνεται πλέον «φίλη» με την Τέιλορ Σουίφτ μετά τον καβγά που είχαν μέσω Twitter, αφού τραγούδησαν μαζί στο άνοιγμα των βραβείων, τώρα φαίνεται πως η οργή της μεταφέρθηκε αλλού.

Όταν λοιπόν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο για το Καλύτερο Hip-Hop Βίντεο είπε προς την «ανύποπτη» Σάιρους: «Ας πάμε πίσω σε αυτή τη σκύλα που είχε πολλά να πει για μένα στον Τύπο. Όλα καλά, Μάιλι;». Σε εκείνο το σημείο βέβαια προλάβαμε να δούμε ένα χαμογελάκι πριν η κάμερα πάει αμέσως στην Σάιρους.

Η όλη επίθεση έγινε φαίνεται για τα όσα είπε η τραγουδίστρια πρόσφατα σε μία συνέντευξή της στους New York Times. Υπενθυμίζουμε ότι ο όλος χαμός στο Twitter μεταξύ της Μινάζ και της Σουίφτ είχε γίνει επειδή η πρώτη είχε πει ότι μόνο οι γυναίκες με πολύ αδύνατα σώματα είναι υποψήφιες για τα καλύτερα βίντεο. Η Σουίφτ πήρε αρκετά προσωπικά αυτή τη δήλωση και απάντησε. Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία (που δεν μας νοιάζει και τόσο πολύ...).

Η Σάιρους είπε λοιπόν για όλο αυτό:

«Αν θέλεις να μιλήσεις για τις φυλετικές διακρίσεις, υπάρχει ένας τρόπος να το κάνεις. Αλλά μην το κάνεις σχετικά με σένα. Πες: 'Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι πρέπει να βραβευτώ. Υπάρχουν παντού κορίτσια με αυτό τον σωματότυπο.”»

Και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό που διάβασα ακουγόταν σαν την Νίκι Μινάζ, το οποίο, εάν ξέρεις την Μινάζ, δεν ήταν πολύ καλό. Δεν ήταν πολύ ευγενικό. Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να μιλήσεις στους ανθρώπους ανοιχτά και με αγάπη.»

Στην ουσία, αποκάλεσε την Μινάζ αγενή, και εδώ δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σου Μάιλι.

Στην σκηνή των Βραβείων πάντως, παρέμεινε ψύχραιμη, απάντησε ότι όσα όσα είπε διαστρεβλώθηκαν από τα Μέσα -όλως τυχαίως πάντα έτσι γίνεται...- και συνεχάρη τη Μινάζ για το βραβείο της.

Ωστόσο, μην κρατάτε την ανάσα σας. Όπως λένε όλοι, το όλο θέμα ήταν μάλλον κομμάτι του σεναρίου, οι δύο γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους και, ποιος ξέρει, ίσως βγάλουν και ένα τραγούδι μαζί.

Η βιομηχανία της μουσικής έχασε βέβαια ακόμη μια φορά μια τεράστια ευκαιρία. Αντί να βάλει τη μία τραγουδίστρια να αποκαλέσει σκύλα την άλλη, θα μπορούσε πολύ απλά να «στήσει» ένα άλλο σκηνικό όπου όλες αυτές οι τραγουδίστριες μαζί θα ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στους καβγάδες και στις προσβολές. Ενάντια σε όλο το δηλητήριο που γυναίκες πετάνε καθημερινά σε άλλες γυναίκες.

Αλλά, τη στιγμή που η Σουίφτ κέρδισε Βραβείο Καλύτερου Βίντεο για το «Βad Blood», όπου γυναίκες κυνηγούν μέχρι θανάτου άλλες «σκύλες», τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε; Δυστυχώς, τίποτα.

Δημοφιλή