Η μάχη της λίστας στα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποια τα ονόματα που προτάθηκαν

Η μάχη της λίστας στα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποια τα ονόματα που προτάθηκαν
Sooc

Στη μάχη της λίστας έχουν πέσει οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στόχος είναι να καλυφθούν οι θέσεις των πρώην συντρόφων που έφυγαν, αλλά και να αξιοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικοί που όλο αυτό το διάστημα βοήθησαν την κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά της ΝΔ, δεν διαφαίνονται μεγάλες εκπλήξεις.

Τα ονόματα που εξετάζονται για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Τα κενά που δημιουργούνται στην Β' Αθήνας μετά τις διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα επιχειρούν να καλύψουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Στην ίδια λίστα θα βρεθεί και ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότατα να ενταχθεί στην Β΄ Αθήνας και ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και πολιτικός φίλος του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Υπάρχει όμως πιθανότητα ο Βάσσης να ενταχθεί στην Α' Αθήνας. Σε εκλόγιμη θέση φαίνεται πως θα μπει και ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών.

Ο καθηγητής στο LSE, Κώστας Δουζίνας φαίνεται πως προορίζεται για το Επικρατείας, όπως και τον Κώστα Βεργόπουλος.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς φαίνεται πως θα μπει σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε στην Α' Αθήνας. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρεθούν και οι Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης. Στην Α΄ Αθήνας παραμένει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Άλλωστε στην Α' Αθήνας πρέπει να καλυφθεί η θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία θα συμπορευτεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα ενταχθεί στην Β' Πειραιά η Μαρία Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να ενταχθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας, ακόμη όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα είναι στο Επικρατείας ή σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Συζητήσεις υπάρχουν επίσης για ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με την κόρη του Φώτη Κουβέλη, Μαρία.

Εκτός λιστών θα παραμείνει ο Γ. Πανούσης -το έχει δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος- και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Χωρίς εκπλήξεις τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν θα προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές των ψηφοδελτίων, παρά τις προτάσεις που δέχεται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης που εκλεγόταν με την ΝΔ στην Ηλεία συζήτησε το ενδεχόμενο ένταξής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ωστόσο και ο ίδιος φαίνεται πλέον ότι έχει αποφασίσει να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β' Αθήνας θα είναι και ο Αργύρης Ντινόπουλος. Η Άντζελα Γκερέκου από την άλλη έχει ζητήσει να μετακινηθεί από την Κέρκυρα στην Β΄ Αθήνας. Τέλος, εάν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κρατήσει την υποψηφιότητα στην περιφέρεια Ηρακλείου, τότε δυσχεραίνει η ένταξη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Δαμαβολίτη.

Δημοφιλή