Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ
sport24

Όταν από το απόγευμα χθες (31/8) η Ρούμπιν Κάζαν ξεκαθάρισε πως δεν παραχωρεί τον Μάρκο Ντέβιτς και η τελευταία προσπάθεια για τον Κάιλ Λάφερτι έπεσε στο κενό, ήταν δεδομένο πως η αυλαία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου θα έβρισκε την ΑΕΚ χωρίς περαιτέρω ενίσχυση στην θέση του σέντερ. Προφανώς και υπάρχει ακόμα ανοικτό το παράθυρο για κάποιον από τους επιθετικούς που παραμένει ελεύθερος. Όμως η επόμενη μέρα του φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, βρίσκει την ΑΕΚ χωρίς αλλαγές στο επιθετικό υλικό αλλά και μ’ ένα ρόστερ τεράστιο. Το Sport24 αναλύει.

Οι αγωνιστικές λύσεις στην επίθεση

Η κουβέντα για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στην επίθεση άνοιξε περίπου στα μέσα του Αυγούστου και φούντωσε όταν ο Ράφικ Τζεμπούρ αποχώρησε από το ματς με τον Πλατανιά με πρόβλημα που θα τον κρατήσει εκτός μάχης έως και έναν μήνα. Τελικά η ΑΕΚ και μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, δείχνει (εκτός ανατροπής) πως πορευτεί χωρίς περαιτέρω ενίσχυση στην επίθεση. Ο Δέλλας δεν συνηθίζει να μιλάει για μεταγραφές που έγιναν ή δεν έγιναν και πάντα λέει πως «οι παίκτες που έχω είναι οι καλύτεροι». Τις λύσεις έτσι κι αλλιώς θα τις ψάξει εντός του ρόστερ. Για τον τεχνικό της ΑΕΚ το πιο σημαντικό είναι να μπορέσει να ενσωματωθεί και πάλι χωρίς πρόβλημα ο Μάνταλος και να βρει τον ρυθμό του και να φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του ο Μπουονανότε. Εξ ου και το φιλικό της Παρασκευής με τον Παναιτωλικό. Με τους δυο αυτούς παίκτες συνολικά η επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ θα ενισχυθεί. Ενώ ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν Αραβίδης, είναι ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης στην κορυφή της επίθεσης. Μέχρι και την επιστροφή του Τζεμπούρ στα μέσα Οκτώβρη.

Η πιθανότητα μεταγραφής

Το γεγονός πως αυλαία της μεταγραφικής περιόδου έπεσε, δεν αφαιρεί το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ενισχυθεί. Υπάρχει δυο ολόκληρες εβδομάδες περιθώριο, για να γίνει κίνηση για παίκτη που είναι ελεύθερος. Περιπτώσεις υπάρχουν. Όπως αυτή του Καλού Ούτσε που έτσι κι αλλιώς υπήρχε και στην λίστα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ή ακόμα και του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Βεβαίως το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχει νόημα να αποκτηθεί ένας παίκτης στα μέσα Σεπτέμβρη. Διότι μέχρι να ετοιμαστεί και να ενσωματωθεί στην ομάδα, θα έχει επιστρέψει έτσι κι αλλιώς ο Τζεμπούρ. Γι αυτό και είναι δύσκολο πλέον να γίνει κίνηση για επιθετικό.

Το μεγάλο ρόστερ

Η ΑΕΚ μπορεί να μην απέκτησε ακόμα έναν επιθετικό, αλλά το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, την έχει βρει μ’ ένα τεράστιο ρόστερ. Μπορεί την τελευταία μέρα να αποχώρησε ως ελεύθερος ο Σαρρής (Ερσίγιεσπορ) και με την μορφή δανεισμού ο Ζόριτς (Τσάτσακ). Όμως στο ρόστερ παρέμειναν, εκτός προγράμματος, κάποιοι παίκτες. Ο Βασίλης Ρόβας, ο Μάρκος Ντούνης και ο Φώτης Καραγκιολίδης, τελικά δεν βρήκαν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Όλο το καλοκαίρι έκαναν ατομική προπόνηση, ξεχωριστά από την ομάδα. Άλλωστε δεν είναι στο πλάνο του Δέλλα. Και τώρα πλέον θα χρειαστεί να περιμένει η ΑΕΚ τον Γενάρη για να πάρει διαζύγιο μαζί τους. Επίσης στην ρόστερ παρέμεινε και ο Σταύρος Πεταυράκης, καθώς ναυάγησε ο δανεισμός του στον Άρη. Ενώ επίσης δεν προχώρησε και ο δανεισμός του Αμπλαγιέ Φαγιέ. Κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ διαθέτει αυτή την στιγμή 33 ποδοσφαιριστές, συν τον Μπρέσεβιτς ο οποίος δουλεύει για να επανέλθει μετά την επέμβαση, αλλά οι εκτιμήσεις τοποθετούν την επιστροφή του μετά τον Φλεβάρη. Από τους 33, ο Δέλλας δεν υπολογίζει σίγουρα τους τρεις, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Πεταυράκη και τον Φαγιέ.

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή