ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/09/2015 06:32 EEST | Updated 01/09/2015 09:51 EEST

Πως εξαφανίστηκε ο 11χρονος Διονύσης από το «Αγία Σοφία». Η επίσκεψη, τα «κενά» προστασίας και τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

xamogelo tou pediou

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει σημάνει Amber Alert επισημαίνοντας ότι κρίνεται επιτακτική η άμεση εύρεσή του. Ο Διονύσης εξαφανίστηκε στις 30 Αυγούστου 2015 από το νοσοκομείο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής με τους αστυνομικούς να έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες προσανατολίζονται τόσο στο συγγενικό περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους που είδαν το παιδί για τελευταία φορά. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 30ης Αυγούστου. Ο Διονύσης δέχθηκε επίσκεψη από δύο οικείους του και έμοιαζε να είναι πολύ χαρούμενος. Οι οικείοι του δεν δήλωσαν το βαθμό συγγένειας με τον ανήλικο, ούτε την ιδιότητά τους, αλλά ήταν φανερό ότι το παιδί τους γνώριζε. Πέρασε αρκετή ώρα μαζί τους και έπαιξε στο θάλαμο.

Λίγη ώρα αργότερα η επίσκεψη τελείωσε και ο 11χρονος έμεινε μόνος στο θάλαμό του. Στις 13.50 ζήτησε να πάει τουαλέτα αλλά δε γύρισε ποτέ. Στις 14.00 η νοσηλεύτρια άρχισε να τον αναζητάει και λίγες ώρες αργότερα όλοι ήταν σίγουροι ότι έχει εξαφανιστεί. Τότε ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων που πήρε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Διονύσης, αν και ανήλικος, δεν είχε συνοδό. Και αυτό γιατί λόγω της έλλειψης προσωπικού είναι αδύνατον να παρασχεθούν αποκλειστικές νοσοκόμες για όλα τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο Παίδων.

Έτσι, τη φύλαξη των ανηλίκων αναλαμβάνει Σύλλογος Εθελοντών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα μέλη του επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ο Διονύσης περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί που δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα στο θάλαμο και ίσως γι’ αυτό το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσε βαρύτητα σε άλλα ανήλικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 30/08/2015, εξαφανίστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν από τις 07/08/2015 για κοινωνικούς λόγους, ο Διονύσης Τ. 11 ετών. Ο Διονύσης έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Έχει ύψος 1,43 και βάρος 36 κιλά.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης του Διονύση Τ. κρίνεται επιτακτική η άμεση εύρεσή του.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας».

Sponsoed Post