Πιάνει δουλειά το ΣτΕ για τις κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις στο Δημόσιο προεκλογικά

Πιάνει δουλειά το ΣτΕ για τις κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις προεκλογικά
Eurokinissi

Ξεκίνησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η διαδικασία για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ., όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Την αρχή έκαναν τα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις δημοτικοί φορείς και το Κέντρο Χορού Ισιδώρας και Ραιμόνδου Ντάνκαν στο Βύρωνα, που έχουν καταθέσει αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις, κ.λπ. .

Βάσει του συγκεκριμένου νόμου 2190/1994, από την ημέρα ανακήρυξης των βουλευτικών εκλογών επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι μεταθέσεις υπαλλήλων στο δημόσιο κ.λπ. μόνον εφόσον προηγηθεί θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την αναγκαιότητα των προσλήψεων, μεταθέσεων, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στην επιτροπή του ΣτΕ, η οποία συγκροτείται αμέσως μετά την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών προεδρεύει η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί οκτώ αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις, από:

- Το υπουργείο Εσωτερικών, που ζητάει την πρόσληψη 55 υπαλλήλων, εκ των οποίων, 32 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών λόγω του κύματος των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα και 6 υπαλλήλων για το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Λέσβου.

Ακόμη, το ίδιο υπουργείο ζητεί την πρόσληψη 17 δημοτικών αστυνομικών, όπως και την μετάταξη ενός υπαλλήλου.

- Το υπουργείο Παιδείας, που έχει ζητήσει την αναστολή των πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς ωστόσο να καθορίζεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.

- Το υπουργείο Εργασίας, που ζητάει την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού, χωρίς όμως και πάλι να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν.

- Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ζητάει την πρόσληψη 51 υπαλλήλων με 8μήνες συμβάσεις εργασίας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Επίσης, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου έχει ζητήσει την πρόσληψη 83 υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ ο Δήμος Κισσάμου ζητάει να προσληφθούν 2 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών αναγκών.

Ακόμη ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ναυπλιέων ζητάει να προσληφθούν υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (11μήνη απασχόληση).

Και τέλος, το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισίδωρος και Ραϋμόνδου Ντάνκαν ζητάει την άδεια για να προκηρύξει τη διαδικασία πρόσληψης καθηγητών χορού, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Δημοφιλή