Συγχώρεση αμαρτιών των γυναικών που υπεβλήθησαν σε άμβλωση με απόφαση του Πάπα

Συγχώρεση αμαρτιών των γυναικών που υπεβλήθησαν σε άμβλωση με απόφαση του Πάπα
© Mazur/catholicnews.org.uk
© Mazur/catholicnews.org.uk
Catholic Church /Flickr

Στη διακριτική ευχέρεια των ιερέων αφήνει για πρώτη φορά η Καθολική Εκκλησία, τη δυνατότητα χορήγησης άφεσης αμαρτιών στις γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση.

Η απόφαση ελήφθη από τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοινώθηκε από το Βατικανό με τον Ποντίφικα να ο Πάπας περιγράφει την «υπαρξιακή και ηθική δοκιμασία» που αντιμετωπίζουν γυναίκες που έχουν τερματίσει την εγκυμοσύνη τους, λέγοντας ότι «έχει συναντήσει τόσες πολλές γυναίκες που φέρουν στην καρδιά τους την ουλή αυτής της αγωνιώδους και οδυνηρής απόφασης».

Η νέα αυτή κίνηση του Πάπα φέρνει την Καθολική Εκκλησία ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη κοινωνία, αίροντας έτσι αρκετούς από τους αποκλεισμούς που η ίδια είχε επιβάλλει.

Οι ιερείς ιερείς θα μπορούν να δώσουν άφεση αμαρτιών στις γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε άμβλωση κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου που ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου -του Άγιου Έτους Ευσπλαχνίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως η άμβλωση αποτελεί βαρύτατο αμάρτημα για την Καθολική Εκκλησία και οι γυναίκες υφίστανται αυτόματο αφορισμό. Συνήθως μπορεί να συγχωρεθεί μόνο από τον επικεφαλής εξομολογητή Αρχιεπισκοπής -γνωστό στα ιταλικά ως «penitenziere» ή χριστιανό ιεραπόστολο.

Δημοφιλή