«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
sooc

«Τρέχουν» στην Κουμουνδούρου για να κλείσουν οι υποψηφιότητες έχοντας έναν...τριπλό στόχο: την κατάρτιση ενός «ελκυστικού» ψηφοδελτίου χωρίς όμως τους σταρ -που όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αποκλειστεί- την κάλυψη των κενών σε εκλογικές περιφέρειες-κλειδιά μετά την μεταγραφή βουλευτών στη Λαϊκή Ενότητα και όλα αυτά έχοντας κατά νου πως θα πρέπει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα αναδειχθεί να είναι συμπαγής αφού στη Βουλή έρχονται δύσκολες μέρες.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως στη Β' Αθήνας υποψήφιοι και σε εκλόγιμη θέση θα είναι σίγουρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Δεν αποκλείεται δε να τους «συντροφεύσει» και ο Πάνος Σκουρλέτης. Πιθανότατα στην Β΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι και ο Γ. Θεωνάς όπως και ο Λαοκράτης Βάσσης.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος στην Α' ή Β' Αθηνών ενώ ο Νίκος Κοτζιάς θα κατέλθει υποψήφιος, πάντα σε εκλόγιμη θέση, είτε στο Επικρατείας είτε στην Α' Αθηνών.

Επίσης στην Α' Αθηνών πάντως εκτιμάται πως έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, πιθανότατα και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ δεν αποκλείεται σε εκλόγιμη θέση να μπει και η Κυριακή Μάλαμα.

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι αμετακίνητος από την Α' Πειραιώς.

Οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Τσίπρας, μένουν εκτός λίστας με απόφαση του κόμματος αλλά και τυπικά πλέον καθώς έχει λήξει η προθεσμία που θα έπρεπε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας (πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του Νομικού Τμήματος του London School of Economics), ο Κώστας Βεργόπουλος (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού) ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, και ο πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος. Επίσης, ο καθηγητής του Παντείου και ειδικός στα θέματα εργασιακών σχέσεων και Ασφαλιστικού, Σάββας Ρομπόλης καθώς και ο πρώην βουλευτής (Σερρών) του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Φώτη Κουβέλη και αν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαφωνία του με την εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τη δημόσια υποστήριξή του στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η Μαρία Γιαννακάκη, προερχόμενη επίσης από τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι υποψήφια στη Β” Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή