Αφήστε κάτω τα ξυραφάκια: 8 θετικά του να έχετε μούσια

Αφήστε κάτω τα ξυραφάκια: 8 θετικά του να έχετε μούσια
Portrait of creative businessman at meeting
Klaus Vedfelt via Getty Images
Portrait of creative businessman at meeting

Τα μούσια μπορεί να έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας κάνουν και καλό και οι παρακάτω 8 λόγοι θα σας πείσουν.

1. Τα μούσια προστατεύουν το πρόσωπο από τις ακτίνες του ήλιου

«Οι άντρες που εκθέτουν μεγάλο μέρος του προσώπου τους στον ήλιο, καταλήγουν με σκληρό δέρμα και ρυτίδες», αναφέρει ο δερματολόγος Bobby Buka, ιδρυτής του Greenwich Village Dermatology. Τα μούσια καταφέρνουν και περιορίζουν το 95% του ήλιου από το να περάσει στο δέρμα.

2. Το μούσι σας κρατά ζεστούς τον χειμώνα

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει τα μούσια προσφέρουν ζεστασιά στο πρόσωπο. Τα μούσια λειτουργούν ως προστατευτικό και δεν αφήνουν τον αέρα και το κρύο να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα.

3. Τα μούσια προστατεύουν τον λαιμό

Οι τρίχες στο πρόσωπο δεν επιτρέπουν στα βακτήρια να μπουν μέσα στο στόμα, γεγονός που προστατεύει τον λαιμό.

4. Το μούσι μπορεί να βοηθήσει αυτούς που έχουν άσθμα

Με ανάλογο τρόπο, με αυτόν που προστατεύουν τον λαιμό, τα μούσια γίνονται εμπόδιο ανάμεσα στο σώμα και την έκθεση σε οτιδήποτε τοξικό που υπάρχει στο περιβάλλον. Εάν κάποιος έχει άσθμα, τα μούσια αποτελούν ένα ακόμα φίλτρο για οτιδήποτε εισέρχεται στους πνεύμονές τους.

5. Τα μούσια μειώνουν τις πιθανότητες για μόλυνση

Η προστασία που προσφέρουν τα μούσια ισχύει και για τα βακτήρια που υπάρχουν στο δέρμα. Το ξύρισμα, ανοίγει τους πόρους γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις ή να κάνει μερικές τρίχες να μεγαλώσουν μέσα στο δέρμα. Επίσης το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει ακμή στο δέρμα.

6. Όταν δεν ξυρίζεστε έχετε χρόνο να κάνετε άλλα πράγματα

Το 1972, ο Δρ. Herbert Mescon, καθηγητής Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης ανέφερε ότι ο μέσος άντρας ξοδεύει περίπου 3.350 ώρες σε όλη του τη ζωή για το ξύρισμα, δηλαδή 139 ημέρες.

7. Οι περισσότεροι άντρες νιώθουν πιο γοητευτικοί όταν έχουν μούσια

Έρευνα που έκανε η εταιρεία Braun σχετικά με τις συνήθειες ξυρίσματος 1.000 νεοϋορκέζων έδειξε ότι το 67% έχουν είτε μούσι, είτε μουστάκι και παραπάνω από τους μισούς, το 55% ανέφεραν ότι νιώθουν πιο γοητευτικοί όταν έχουν μούσια και λαμβάνουν περισσότερα κοπλιμέντα. Ταυτόχρονα, το 41% ανέφερε ότι το μούσι τους δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

8. Τα μούσια μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Έρευνα που έγινε το 1970 διαπίστωσε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα μούσια και την πιθανότητα να κάνει κάποιος σεξ. Αυτά τα στοιχεία υποστηρίζει και έρευνα που έγινε το 2008 από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Northumbria, στην οποία αναφέρθηκε ότι οι γυναίκες χαρακτήριζαν τους άντρες με μούσια ως “πιο σκληρούς, ώριμους, επιθετικούς, κυριαρχικούς και πιο ανδροπρεπείς”. Επίσης, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να συνάψουν ερωτική σχέση μαζί τους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.