Η Cate Blanchett θα παίξει τη θρυλική Lucille Ball

Η Cate Blanchett θα παίξει τη θρυλική Lucille Ball
HuffPost Greece

Είχε υποδυθεί εκπληκτικά την Katharine Hepburn στο «The Aviator» του Martin Scorsese το 2004, ενώ το μεγάλο της άνοιγμα στο Hollywood έγινε το 1998 με την ταινία εποχής «Elizabeth». Και τώρα η Cate Blanchett καλείται να παίξει έναν ακόμα εμβληματικό ρόλο, το ρόλο μιας γυναίκας που άφησε το σημάδι της στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου. Της σπουδαίας Lucille Ball.

Η είδηση ανακοινώθηκε από το The Wrap και αναδημοσιεύεται τις τελευταίες ώρες από πολλά μεγάλα site του εξωτερικού ενώ αναμένεται η επιβεβαίωσή της από τους εκπροσώπους της Cate Blanchett. Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ένα εξίσου μεγάλο όνομα του χώρου, ο Aaron Sorkin («Moneyball», «The Social Network», «The Newsroom»).

Aaron Sorkin

Η ταινία λέγεται πως θα καταγράφει τον 20ετή γάμο της Lucille Ball με τον Desi Arnaz, με τον οποίο μάλιστα είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην κλασική τηλεοπτική σειρά «I Love Lucy» -την πρώτη σειρά του είδους που κάθε επεισόδιο γυριζόταν μπροστά σε ζωντανό κοινό. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, χώρισαν όμως το 1960. Τον επόμενο χρόνο η Ball παντρεύτηκε τον Gary Morton.

Lucille Ball & Desi Arnaz το 1942

Η Ball κέρδισε τέσσερα βραβεία Emmy και κατάφερε να γίνει μία απότις πρώτες τηλεοπτικές παραγωγούς του Hollywood, ιδρύοντας το στούντιο Desilu, το οποίο ήταν πίσω από την παραγωγή του πρώτου Mission:Impossible και της σειράς Star Trek.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η Espace Artists, με τη συμβολή των παιδιών της Ball, Lucie Arnaz και Desi Arnaz Jr, ενώ ο σύζυγος της Blanchett, ο σκηνοθέτης του θεάτρου Andrew Upton, άφησε να εννοηθεί πως η γυναίκα του και ο Sorkin «συζητούν εδώ και καιρό (για την ταινία)», προσθέτοντας πως «Πρόκειται για ένα project που αγαπά πολύ η Cate και είναι μια υπέροχη ιστορία για να διηγηθεί».

Δημοφιλή