H 12χρονη που έκανε τους Χόκινγκ και Αϊνστάιν να φάνε τη σκόνη της στο τεστ IQ της Mensa

Το 12χρονο κορίτσι που κατάφερε να νικήσει τους Χόκινγκ και Αϊνστάιν στο τεστ IQ της Mensa

Einstein try and enjoy" data-caption="Visit: Einstein try and enjoy" data-credit="Ton Haex/Flickr">

Το θαυμασμό έχει προκαλέσει ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο έχει καταφέρει να νικήσει τους Άλμπερτ Αϊνστάιν και Στίβεν Χόκινγκ στο τεστ IQ της Mensa το οποίο περιέγραψε ως «εύκολο».

Πρόκειται για την Λυδία Σεμπάστιαν η οποία κατάγεται από την ανατολική Αγγλία και έκανε το τεστ στις σχολικές της διακοπές όπου με έκπληξη διαπίστωσε ότι κατάφερε να λάβει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία για το τεστ IQ της Mensa.

Όπως μεταδίδει η Independent η ίδια ανέφερε ότι το τεστ ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τεστ της Mensa περιορίζεται σε άτομα των οποίων τα αποτελέσματα του IQ είναι μέσα στο πρώτο 2% του συνόλου των αποτελεσμάτων.

Η μέση τιμή στο τεστ είναι 100, έτσι οποιοσδήποτε καταφέρνει να πετύχει ένα σκορ 132 και παραπάνω κρίνεται ως επιλέξιμος για να λάβει μέρος.

Η 12χρονη δοκίμασε τις δυνάμεις της στις γλωσσικές ικανότητες και την συναισθηματική νοημοσύνη σε μια αίθουσα εξετάσεων στο Κολέγιο Birkbeck του Λονδίνου, το οποίο οποίο ως επί το πλείστον ήταν γεμάτο με μεγαλύτερους ανθρώπους.

Ο πατέρας της 12χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κόρη του ήθελε να κάνει το τεστ για πάνω από ένα χρόνο.

Η ειδικότητα της Λυδίας είναι στα μαθηματικά και όπως είπε έδωσε τον καλύτερο εαυτό της.

Να σημειωθεί ότι το νεότερο μέλος της Mensa στη Βρετανία είναι δυόμιση χρονών έτσι η Λυδία δεν είναι η νεότερη στη χώρα.

Δημοφιλή