Κλειστά πολλά σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου λένε οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί χτυπούν «καμπανάκι»: Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου
eurokinissi

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν προς την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό αρκετά σχολεία να παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που παρατηρούνται.

Ειδικότερα χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με την υπουργό Παιδείας Ε. Κιάου.

Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ εξέφρασαν στην υπουργό τα σοβαρά που προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ έκανε λόγο για 7.000 ελλείψεις που παρατηρούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και «την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή, όπου οι ελλείψεις είναι τραγικές».

«Βρισκόμαστε μια μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι εκρηκτικά και απαιτούν άμεσες λύσεις», αναφέρεται επίσης.

Από την πλευρά της η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για 20.000 κενά τα οποία «βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου».

Μάλιστα επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα λέγοντας: «ο πρωτοφανής κακός σχεδιασμός της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας επιδείνωσε την κατάσταση δημιουργώντας εικόνα διάλυσης και περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης».

Δημοφιλή