Κρατήστε το πάθος στη σχέση σας ζωντανό ακόμα και μετά από χρόνια

Κρατήστε το πάθος στη σχέση σας ζωντανό ακόμα και μετά από χρόνια
Senior couple dancing in living room
MoMo Productions via Getty Images
Senior couple dancing in living room

Έχετε δει αυτά τα ζευγάρια που πηγαίνουν μαζί για φαγητό και κάθονται σιωπηλά, χωρίς να ανταλλάσσουν ούτε μία κουβέντα; Αυτή δεν χρειάζεται να είναι η δική σας σχέση. Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια σε μία σχέση, υπάρχουν τρόπο για να κρατήσετε το πάθος ζωντανό. Τι κάνουν, λοιπόν, τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

1. Μιλούν, ακόμα κι όταν δεν χρησιμοποιούν λέξεις

Όσο μία σχέση γίνεται πιο δυνατή, τόσο δημιουργείται σε κάθε ζευγάρι ένας ιδιαίτερος κώδικας επικοινωνίας. Πρόκειται για όλα όσα δεν λέει κάποιος επειδή γνωρίζει ότι θα πληγώσουν το σύντροφό του, αλλά και για όλες τις φορές που κάποιος λέει «όχι, δεν πειράζει» και ο άλλος καταλαβαίνει ότι πειράζει!

2. Κάνουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλον

Οι εκπλήξεις αποτελούν το αλατοπίπερο μιας σχέσης. Είτε πρόκειται για λουλούδια (χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος), είτε για ένα ταξίδι, οι εκπλήξεις δίνουν την αίσθηση στο άλλο σας μισό ότι τους σκέφτεστε, σας λείπουν και ότι είναι σημαντικοί για εσάς.

3. Κατανοούν ότι δεν πειράζει αν για ένα σαββατοκύριακο δεν κάνουν τίποτα, αρκεί να είναι με τον σύντροφό τους

Υπάρχουν μερικές φορές που το μόνο που θέλετε είναι να δείτε τηλεόραση και να παραγγείλετε πίτσα. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Μπορούν να είναι σε διαφορετικά δωμάτια, σε διαφορετικούς ορόφους, ακόμα και σε διαφορετικά σπίτια, αλλά και πάλι να νιώθουν την παρουσία του άλλου τους μισού.

4. Αναγνωρίζουν τον σύντροφό τους και με τις πέντε τους αισθήσεις

Φυσικά αναγνωρίζουν την φωνή του συντρόφου τους ανάμεσα σε χιλιάδες, αλλά μπορούν να ξεχωρίσουν και τη μυρωδιά τους, το άγγιγμά τους και τη γεύση τους. Όλα είναι γνώριμα.

5. Δεν παίζουν παιχνίδια

Δεν προσπαθούν να μειώσουν τον άλλον, ούτε κανονίζουν να βγουν με τους φίλους τους έχοντας ως μοναδικό σκοπό να μιλήσουν άσχημα για τον/την σύντροφό τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το να πληγώνουν τον άνθρωπο που είναι μαζί, κάνει στους ίδιους κακό. Ξέρουν ότι ο σύντροφός τους μπορεί να τους κάνει πολύ χαρούμενους ή πολύ δυστυχισμένους, οπότε δεν κάνουν κατάχρηση αυτής της δύναμης.

6. Κατανοούν ότι κανείς δεν χρειάζεται να έχει πάντα δίκιο

Δεν τους νοιάζει ποιος έχει δίκιο γιατί βρίσκονται και οι δύο στην ίδια πλευρά και κερδίζουν ως ομάδα.

7. Δεν αφήνουν ποτέ τα ενοχλητικά πράγματα που κάνει ο σύντροφός τους να τους εξοργίσουν

Όπως για παράδειγμα, οι βρώμικες κάλτσες στο πάτωμα. Ξέρουν ότι δεν αποτελούν μία ένδειξη αδιαφορίας από πλευράς των συντρόφων τους, οπότε δεν ασχολούνται με τόσο μικρά πράγματα.

8. Ξέρουν πως να κάνουν συμβιβασμούς χωρίς να συμβιβάζονται

Μία μεγάλη σχέση δεν χρειάζεται να ικανοποιεί μονίμως ο ένας τις επιθυμίες του άλλου. Όλοι πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς, χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους.

9. Η αλήθεια είναι σημαντική

Αντιμετωπίστε την αλήθεια, πείτε την αλήθεια και αποδεχτείτε την αλήθεια. Η αλήθεια είναι το θεμέλιο της αγάπης, οπότε ξεκινήστε με το να είστε αληθινοί προς τον εαυτό σας.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.