Οι 11 άγραφοι κανόνες των κολλητών

Οι 11 άγραφοι κανόνες των κολλητών
Three happy young men watching football game and keeping arms raised while sitting on sofa
g-stockstudio via Getty Images
Three happy young men watching football game and keeping arms raised while sitting on sofa

Οι άντρες συνηθίζουν να «κορδώνονται» και να φουσκώνουν με περηφάνια όταν μιλούν για τον κολλητό ή τους κολλητούς τους. Αυτή η σχέση έχει και τον δικό της κώδικα με κανόνες, τον «bro code», όπως, ίσως, έχετε ακούσετε να λέγεται και στις αμερικάνικες ταινίες. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι άγραφοι κανόνες που δεν πρέπει να παραβιάζει κανένας κολλητός; Οι αναγνώστες του Reddit προσπαθούν να φωτίσουν τους κανόνες των κολλητών που όλοι οι άντρες γνωρίζουν, κανείς δεν μιλά για αυτούς, αλλά όλοι τους τηρούν σιωπηλά.

1. «Όταν παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα του κολλητού επειδή δεν τον βρίσκει, η ΜΟΝΗ αποδεκτή απάντηση είναι ότι είναι μαζί μου και θα του πω να σε πάρει».

2. «Μην νιώθεις άσχημα που τρως το τελευταίο κομμάτι πίτσα ή πίνεις την τελευταία μπίρα, αλλά ποτέ μην κάνεις και τα δύο μαζί!»

3. «Το αλκοόλ είναι μία μορφή συναλλαγής».

4. «Όλα τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ πάνε κατευθείαν από το αυτοκίνητο μέσα στο σπίτι, ανεξάρτητα με το πόσες σακούλες είναι.

5. «Όταν αγκαλιάζετε έναν άντρα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο φιλικά χτυπήματα στην πλάτη».

6. «Ο παίκτης με τον αριθμό 1 στα βιντεοπαιχνίδια είναι πάντα αυτός στον οποίο ανήκει η κονσόλα».

7. «Εάν γίνεται μπάρμπεκιου και κάποιος άντρας έχει αναλάβει το ψήσιμο, κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να πλησιάσει την ψησταριά. Μπορούν, όμως, να στέκονται κοντά για να μιλάνε».

8. «Πηγαίνετε την μπανάνα προς το στόμα σας, ποτέ το στόμα σας προς την μπανάνα».

9. «Όταν πίνετε σφηνάκια στο μπαρ, οφείλεις να κεράσεις ένα γύρο (τουλάχιστον)».

10. «Αν ένας κολλητός πάθει κάτι ενώ σηκώνει βάρη (και ειδικά αν σηκώνει μόνο την μπάρα), πρώτα βάλε κι άλλα βάρη στην μπάρα και μετά κάλεσε το 166».

11. «Ο σωστός αριθμός για να βλέπουν οι άντρες πορνό είναι το “τρία”. Ένας άντρας να βλέπει μόνος του πορνό είναι μια χαρά. Τρεις άντρες να βλέπουν μαζί πορνό είναι μια χαρά. Δύο άντρες να βλέπουν μαζί πορνό είναι τελείως λάθος».

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «Unwritten Laws Of Guy Code, So Men Everywhere Know When It's Ok To Eat The Last Slice Of Pizza» που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση της HuffPost.