Ακούστε το αντιρατσιστικό τραγούδι που ανέβηκε στα γερμανικά charts με αφορμή την έλευση των προσφύγων

Ακούστε το αντιρατσιστικό τραγούδι που ανέβηκε στα γερμανικά charts με αφορμή την έλευση των προσφύγων

Πριν από περίπου 20 χρόνια, Γερμανοί είχαν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την υποδοχή προσφύγων που είχαν εγκαταλείψει την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία, ενώ πολλοί προσφυγικοί καταυλισμοί τυλίχτηκαν στις φλόγες, όπως και σήμερα.

Υπάρχει όμως άλλη μια ομοιότητα με το παρελθόν. Την δεκαετία του 1990 το τραγούδι «Cry for Love», το οποίο αποτελούσε απάντηση στους νεοναζί που αντιδρούσαν στην έλευση των προσφύγων, είχε ανέβει στα charts της Γερμανίας. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το καλωσόρισμα των Σύριων στην κεντρική Ευρώπη, το τραγούδι ανέβηκε για μια ακόμα φορά στα charts.

Το τραγούδι συνδέει την βία των νεοναζί με την αγάπη που στερήθηκαν ως παιδιά.

«Η βία σου είναι απλά μια σιγανή κραυγή που ζητά που αγάπη», λέει ένας από τους στίχους του τραγουδιού.

Το συγκρότημα, Die Ärzte (Οι Γιατροί), έχει χτίσει μια μεγάλη κοινότητα θαυμαστών, παρόλα που πολλά τραγούδια έχουν λογοκριθεί εξαιτίας των υβριστικών εκφράσεων που έχουν ορισμένοι στίχοι.

Το άτομο που κρύβεται πίσω από την επιστροφή του τραγουδιού στα charts είναι ένας εκπαιδευτικός ονόματι Gerhard Torges, ο οποίος προώθησε το τραγούδι σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας τους ακολούθους του να κατεβάσουν το τραγούδι.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το συγκρότημα δήλωσε πως τα κέρδη από το κατέβασμα του τραγουδιού θα δοθούν σε οργάνωση για τους πρόσφυγες.

Δημοφιλή