ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/09/2015 10:28 EEST | Updated 05/09/2015 10:30 EEST

Κουτσούμπας: Λόγια του αέρα το σαγηνευτικό «πρώτη φορά αριστερά»

Eurokinissi

«Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα επιβεβαιώνει την άκαμπτη στάση μας απέναντι στα μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν. Επιβεβαιώνουν τις διαχρονικές μας εκτιμήσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά από τη Λαμία ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ.Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην αίθουσα του ΕΒΕ στη Λαμία,όπου παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Φθιώτιδας.

Ο κ.Κουτσούμπας έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του Κ.Κ.Ε. τόσο του 2012 όσο και το 2015 σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουν την "πρώτη φορά αριστερά", με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα…» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για να συμπληρώσει «όπως, λόγια του αέρα αποδείχτηκαν και τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.Και αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα, ακριβώς γιατί στηρίζονταν σε λάθος παραδοχές, σε λάθος πολιτικές προτάσεις» όπως τόνισε.

«Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα επιβεβαιώνει την άκαμπτη στάση μας απέναντι στα μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν. Επιβεβαιώνουν τις διαχρονικές μας εκτιμήσεις» πρόσθεσε.

«Το 2010 από το "λεφτά υπάρχουν" του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο που το ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα, το 2015, από το "θα σκίσουμε τα μνημόνια" του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, παρεούλα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ».

«Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο» ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκλώβισε το λαό με ψεύτικες ελπίδες». Τον κατηγόρησε,ακόμη,ότι εξυπηρετεί συστηματικά συγκεκριμένες μνημονιακές πολιτικές ενώ έκανε λόγο στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του για τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και την παραγωγική ανασυγκρότηση κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ των θέσεων που εκφράζει το Κ.Κ.Ε. και αυτά που ισχύουν σήμερα. «Η επικαλούμενη από τα άλλα πολιτικά κόμματα παραγωγική ανασυγκρότηση έχει κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη υπογράμμισε πώς «έρχεται τώρα να επαναλάβει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ…».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)