Ο αιματηρός...μαξιλαροπόλεμος του Γουέστ Πόιντ

Ο αιματηρός...μαξιλαροπόλεμος του Γουέστ Πόιντ

Εδώ και γενιές, οι νέοι φοιτητές στης Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, του Γουέστ Πόιντ, σηματοδοτούν το τέλος ενός επίπονου καλοκαιριού εκπαίδευσης με έναν μεγάλο νυχτερινό μαξιλαροπόλεμο: Πρόκειται για μια από τις πιο παλιές παραδόσεις της αμερικανικής «Σχολής Ευελπίδων», που γενικά θεωρείται ακίνδυνη.

Ωστόσο, φέτος, ο μαξιλαροπόλεμος...είχε αίματα, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των NY Times, κάποιοι από τους δόκιμους έβαλαν στις μαξιλαροθήκες σκληρά αντικείμενα (όπως κράνη), με αποτέλεσμα σκισμένα χείλη, τουλάχιστον ένα σπασμένο κόκαλο, εξαρθρώσεις και τουλάχιστον έναν αναίσθητο. Συνολικά, οι τραυματίες ήταν 30, περιλαμβανομένων 24 με διασείσεις.

Αν και η φημολογία για το περιστατικό κυκλοφόρησε στα social media, το Γουέστ Πόιντ το επιβεβαίωσε την Πέμπτη.

Ο μαξιλαροπόλεμος διοργανώνεται από πρωτοετείς στο πλαίσιο της καλλιέργειας κλίματος συναδελφικότητας και συντροφικότητας εν όψει ενός δύσκολο έτους. Σπουδαστές από μεγαλύτερα έτη επιβλέπουν και φροντίζουν για τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τραυματισμοί, όπως για παράδειγμα το να φοριούνται κράνη. Ωστόσο, σε βίντεο πολλοί φαίνονταν να μην φορούν- αντίθετα, αρκετά κράνη μετατράπηκαν σε όπλα.

Δημοφιλή