Ο Danny Boyle ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του θα είναι το Trainspotting 2

Ο Danny Boyle ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του θα είναι το Trainspotting 2
trainspotting

Όσο τα φλας των φωτογράφων φωτίζουν μέρα-νύχτα το κόκκινο χαλί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Colorado των ΗΠΑ, λαμβάνει χώρα ένα πιο μικρό, πιο εναλλακτικό αλλά και αρκετά σημαντικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Το Telluride Film Festival, το 42ο για την ακρίβεια.

Ανάμεσα στις ταινίες που προβλήθηκαν στο Telluride αυτές τις μέρες ήταν και το πολυαναμενόμενο «Steve Jobs» του Danny Boyle, με τον Michael Fassbender στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το θέμα μας όμως δεν είναι η νέα ταινία του Boyle -όχι ακόμα, δηλαδή- αλλά η ταινία που είπε πως θα κάνει μετά από αυτήν. Και δεν είναι καμία άλλη από το sequel του, θρυλικού πλέον, Trainspotting.

Πριν την προβολή του «Steve Jobs» στο φεστιβάλ (η οποία ήταν και η πρώτη προβολή της ταινίας παγκοσμίως), ο Danny Boyle βραβεύθηκε με το Telluride Medallion για το σύνολο της δουλειάς του ως σκηνοθέτης και μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια, επιβεβαιώνοντας πως η συνέχεια του Trainspotting είναι ήδη στα σκαριά.

«Και οι τέσσερις βασικοί ηθοποιοί θέλουν να επιστρέψουν και να πάρουν μέρος» είπε ο Boyle στο δημοσιογράφο του Deadline, Pete Hammond. «Τώρα το μόνο που μένει είναι να συγχρονίσουν τα προγράμματά τους, κάτι αρκετά πολύπλοκο καθώς δύο από αυτούς παίζουν σε αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές».

Ο λόγος για τον Jonny Lee Miller, ο οποίος παίζει τον Sherlock Holmes στο «Elementary» του CBS και για τον Robert Carlyle, που παίζει στο «Once Upon A Time» του ABC. Ο τελευταίος μάλιστα είχε πει τον Ιούλιο πως το sequel του Trainspotting είναι «πιο κοντά στο να συμβεί από ποτέ». Και τώρα, ο Boyle επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του.

Ο Boyle είπε επίσης στο Deadline πως το σενάριο για το Trainspotting 2,-όπως το έχουν ονομάσει προσωρινά- έχει γραφτεί ήδη από τον John Hodge, ο οποίος είχε γράψει και το σενάριο της πρώτης ταινίας. Ο Hodge βασίστηκε στο «Porno» του Irvin Welsh, το οποίο με τη σειρά του ήταν sequel για το μυθιστόρημα «Trainspotting» του συγγραφέα.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές του Trainspotting είναι οι Ewan McGregor (Renton), ο Jonny Lee Miller (Sick Boy), ο Robert Carlyle (Begbie), ο Kevin McKidd (του οποίου ο χαρακτήρας, o Tommy, έχει πεθάνει), o Ewen Bremmer (Spud) και η Kelly Macdonald (Diane). To Trainspotting προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1996 από την Miramax και έγινε με την πάροδο του χρόνου μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες των '90s, εξιστορώντας τη ζωή και τις περιπέτειες μιας παρέας νεαρών ναρκομανών από το Εδιμβούργο.

Δημοφιλή