Θρήνος στην οικογένεια της Αστυνομίας. Οχτώ χρόνια μετά την τραγωδία των Ζωνιανών πέθανε ο Στάθης Λαζαρίδης

Θρήνος στην οικογένεια της Αστυνομίας
Sooc

Μία τραγωδία έφτασε στο τέλος της. Ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης άφησε το βράδυ της Κυριακής την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από σχεδόν οχτώ χρόνια νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση.

Ήταν πρωί της 5ης Νοεμβρίου του 2007 όταν ο ειδικός φρουρός δεχόταν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στην Κρήτη.

Ο Λαζαρίδης μαζί με περίπου 40 αστυνομικούς που επέβαιναν σε μαύρα τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. κατευθύνονταν προς τα Ζωνιανά για τον εντοπισμό φυτειών χασίς. Τότε, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ για να αποφύγουν τον έλεγχο του… άβατου. Ο 27χρονος τότε Μπάμπης Λαζαρίδης, πατέρας ενός νεογέννητου παιδιού, επέβαινε στα τζιπ που προπορεύονταν. Δέχθηκε σφαίρα στον αυχένα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Έκτοτε υποβλήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις αλλά το τραύμα δεν επέτρεπε στους γιατρούς να κάνουν πολλά για εκείνον και την οικογένειά του. Το αποτέλεσμα ήταν για σχεδόν οχτώ χρόνια να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Το βράδυ της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους. Η οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. θρηνεί τον άδικο χαμό του.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα