Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει λύση εντός της Ευρωζώνης

Λαφαζάνης: Δεν υπάρχει λύση εντός της Ευρωζώνης
SOOC

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ νούμερο δύο. Κρατάμε ότι καλύτερο από τις παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν κρατάμε τη διπλή γλώσσα και την ασυνέπεια, αυτό που έχουμε ως προμετωπίδα είναι η συνέπεια» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως λύση μέσα στην Ευρωζώνη δεν είναι εφικτή.

Ο κ. Λαφαζάνης στην αρχή της συνέντευξής του και αναφερόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα είπε πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολιτικές και όχι προσωπικές ωστόσο υπογράμμισε πως ο πρώην Πρωθυπουργός με την προκήρυξη εκλογών «πίστευε πως θα έκανε πολιτικό περίπατο. Πήγε για μαλλί και κινδυνεύει να βγει κουρεμένος».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις νωρίτερα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε ντιμπέιτ είπε πως θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια συνάντηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αυτό είχε διακηρύξεις αλλά ταύτιζε την Ευρώπη με το σημερινό «ευρωπαϊκό αδίστακτο κατεστημένο που τρώει τα σωθικά της Ευρώπης».

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε πως δεν είναι εφικτό να καταργηθεί το μνημόνιο εντός Ευρωζώνης

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέγαμε ψέματα, αλλά είχαμε αυταπάτες» είπε και πρόσθεσε πως ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή πως το «αντιμνημονιακό πάθος που είχαμε θα έφερνε εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά τελικά δεν υπήρξε σύγκρουση».

«Στην κρίσιμη στιγμή ο κ. Τσίπρας έκανε την μεγάλη αναδίπλωση» είπε και τόνισε πως η Αριστερή Πλατφόρμα πάλευε μέχρι την ύστατη στιγμή για να πάμε σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Επιπλέον ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι θυσίασε την υπουργική του καρέκλα για το «όχι», ενώ σχολιάζοντας την απόφαση για την προκήρυξη εκλογών είπε ότι αυτό έγινε διότι ο κ. Τσίπρας φοβήθηκε ότι θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, εάν τη ζητούσε.

«Η κυβέρνηση δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή διότι φοβήθηκε ότι θα της δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης. Εάν η η Κυβέρνηση έπαιρνε ψήφο τότε θα έλεγε πως θα ήταν υποχρεωμένος να κυβερνήσει και δεν το ήθελε και παραιτήθηκε πιστεύοντας πως θα έπαιρνε αυτοδυναμία και θα αφόπλιζε το “όχι” στο μνημόνιο κάτι που δεν κατάφερε» σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης.

Αν και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, δήλωσε πως δεν συμφωνεί με αυτό που λένε ότι το κόμμα του είναι το κόμμα της Δραχμής

σημείωσε πως το πρόγραμμά του λέει όχι στο ξεπούλημα της χώρας, στην εθνική υποτέλεια, τη λεηλασία και την καταλήστευση που μας επιβάλλουν.

«Εμείς βουλιάζουμε, αλλά η Γερμανία ανθεί. Το νόμισμα δεν είμαι ενιαίο, άλλο είναι στη Γερμανία, άλλο στη Γαλλία, άλλο εδώ. Πρόκειται για κοροϊδία, για ευρωτύφλωση» είπε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε πως το πρόγραμμά του είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί στο πλαίσιο του ευρώ.

«Με το εθνικό νόμισμα μπορούμε να πάμε σε μια βιώσιμη προοπτική» είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει μια τρομοφοβία γύρω από το εθνικό νόμισμα.

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως πάντα έλεγε στον πρώην Πρωθυπουργό πως έπρεπε να σχεδιαστεί μια προοπτική εκτός Ευρωζώνης αλλά ποτέ δεν έγινε αποδεκτό.

«Στη θέση του κ. Τσίπρα θα έκανα αυτό που του είχα πει. Να σχεδιάσουμε μια προοπτική εκτός Ευρωζώνης. Του είχα πει “εντάξει διαπραγματευόμαστε αλλά αν μας βάλετε το μαχαίρι στο λαιμό έχουμε εναλλακτική λύση” αλλά δεν το θέλανε με τίποτα. Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση».

Δημοφιλή