Σταύρος Θεοδωράκης: Έχουμε τις λύσεις, είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε

Σταύρος Θεοδωράκης: Έχουμε τις λύσεις, είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε
Eurokinissi

«Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τις λύσεις, είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από το Ηράκλειο τη Κρήτης κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του καταφέρθηκε κατά της φορολογικής πολιτικής τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων, σημειώνοντας ότι 15 δισ. χάθηκαν από φοροδιαφυγή τα τελευταία 3 χρόνια και θα πρέπει να πειστεί ο κόσμος πως αν έρθουν τα συγκεκριμένα λεφτά πίσω τότε θα υπάρξει καλύτερη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους.

Αναφερόμενος στα δυο μεγάλα κόμματα είπε πως «ούτε ξέρουν τη δουλειά, ούτε γνωρίζουν για ποια δουλειά...» και χαρακτήρισε ως μεγάλους «ψωματάρηδες» τους κκ Τσίπρα και Μεϊμαράκη, ενώ είπε πως σ' αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι πλέον έχουν μάθει να ξεχωρίζουν τη γλώσσα της αλήθειας που μιλάει το Ποτάμι.

Επιπλέον τόνισε πως το Ποτάμι έχει όλη την εμπειρία των στελεχών και όλη τη θέληση να προχωρήσει σε νέες λύσεις με στόχο την κοινωνία.

Ανέφερε, επίσης, ότι είναι αναγκαία η ελάφρυνση φορολογικών βαρών και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τόνισε ότι εφόσον θα είναι σε ένα κυβερνητικό σχήμα δεν θα επιτρέψει να μπει ούτε ένας νέος φόρος.

Ακόμη, είπε ότι το Ποτάμι θα παρουσιάσει τις 20 λύσεις για τη χώρα και τα πρόσωπα που θα τις φέρουν εις πέρας, και έκανε ιδιαίτερες αναφορές στα στελέχη του Ποταμιού που έχουν βγει, όπως είπε, από τα σπλάχνα της κοινωνίας: «Ποιος μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα τα δικαιώματα των πολιτών από το Νικηφόρο Διαμαντούρο και ποιος μπορεί να είναι αποτελεσματικότερος στη μάχη της φοροδιαφυγής από το Χάρη Θεοχάρη;» αναρωτήθηκε.

Αφού επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του, ζήτησε να παραμερισθούν τα παιδιά του κομματικού σωλήνα και τα παιδιά των οικογενειών, λέγοντας ακόμη ότι «τα λάθη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των 7 μηνών του ΣΥΡΙΖΑ τα πληρώνουμε ακριβά».

Κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του, τόνισε ότι πρέπει να μπει μπροστά η καινοτομία και η έρευνα.

«Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας είναι ένα από τα διαμάντια της χώρας. Αλλά δεν έχει πέσει από τον ουρανό. Είναι δημιούργημα κάποιων ανθρώπων που σκέφτηκαν ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς έρευνα και καινοτομία» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης σημείωσε ότι «αν θέλουμε να πάψουμε να ζούμε με δανεικά και να περιφερόμαστε στην Ευρώπη ζητώντας βοηθούς, είναι υποχρέωσή μας να ενισχύσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες που δεν είναι και πάρα πολλές στη χώρα μας».

Όπως είπε, Το Ποτάμι με κάθε τρόπο συμπαραστέκεται και με το κοινοβουλευτικό του έργο και προσπαθεί να λύσει τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή