Μπουτάρης: Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Μπουτάρης: Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα
Alexandros Michailidis / SOOC

Μετά τη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τις ευχές για νίκη στον Αλέξη Τσίπρα, ήρθαν οι διευκρινίσεις. Ο λόγος για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που είχε το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Μπουτάρης σε δηλώσεις του ανέφερε πως «πρέπει να βοηθήσουμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που έχει ξεκινήσει προκειμένου να μην τον αφήσει στη... μέση» ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «ο δήμαρχος μου ευχήθηκε να κερδίσω έστω και με μία ψήφο αλλά εγώ του είπα ότι θέλω τη νίκη με... περισσότερες!».

Το βράδυ πάντως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έδωσε διευκρινίσεις.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να μπούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον κύριο λόγο», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην πρωινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο και στην ευχή που έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει με μια ψήφο.

«Δεν το είπα από ευγένεια, αλλά από πεποίθηση. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία. Βγήκε τον Ιανουάριο και στο ενδιάμεσο, το δημοψήφισμα και οι εκλογές ήταν αναγκαίο κακό», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «οφείλει να συνεχίσει τη στροφή και τα κόμματα να τον στηρίζουν για να τα βγάλει πέρα».

Ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του σχολίασε την πρωινή συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη λέγοντας: «Άκουσα την ευχή του δημάρχου να συνεχίσει ο πρώην πρωθυπουργός ότι άφησε στη μέση. Τα capital controls, τις επιχειρήσεις που κλείνουν, το μεταναστευτικό. Τον άκουσα να λέει συνέχισε το κι εγώ μαζί σου».

Ο κ.Καλαφάτης υποστήριξε επίσης πως «ο κάθε ένας μπορεί να αξιολογήσει εάν αυτοί οι εφτά μήνες ήταν μήνες που βοήθησαν τον Έλληνα πολίτη, τα ευαίσθητα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες, βοήθησαν τους ιδιώτες, τους ανέργους. Για μένα είναι καταστροφικά αποτελέσματα».

Δημοφιλή