ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/09/2015 03:36 EEST | Updated 07/09/2015 11:55 EEST

Με ανανέωση στο 25% τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσίες από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και ο Δραγασάκης στο Επικρατείας

EUROKINISSI

Με επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιάννη Δραγασάκη, και ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό 25% κατεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό της ανανέωσης είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει για πρώτη φορά την Α' Αθήνας και θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο και την Λάρισα. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς δεν έχει εξαντληθεί το εκ του νόμου χρονικό περιθώριο.

Διαβάστε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανά εκλογική περιφέρεια.

Σημειώνεται πως τα ψηφοδέλτια Α' και Β' Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και όχι με σειρά εκλογής.

Στα ψηφοδέλτια έχουν ενταχθεί αρκετά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ (π.χ. Μάρκος Μπόλαρης στην Α Θεσσαλονίκης) και τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που σηματοδοτούν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας.

Από τους διατελέσαντες υπουργούς που δεν ήταν βουλευτές ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι στην Α Αθηνών, ο Χρήστος Σπίρτζης είναι στη Β Αθηνών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι πρώτος στη Μεσσηνία, ο Νίκος Παρασκευόπουλος πρώτος στην Α' Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μάρδας δεύτερος στη Β' Θεσσαλονίκης, ο Αριστείδης Μπαλτάς πρώτος στην περιφέρεια Αττικής, η Ράνια Αντωνοπούλου έκτη (δηλαδή σε μη εκλόγιμη θέση) στην περιφέρεια Αττικής, ο Χριστόφορος Βερναδάκης στην Α Αθηνών και ο Γιάννης τσιρώνης στη Β Αθηνών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Τσόσκας από το Επικρατείας μεταφέρθηκαν στη Β Αθηνών, ο πανεπιστημιακός Κώστας Δουζίνας είναι υποψήφιος στην Α Πειραιά, ο Δημήτρης Βίτσας «μετακομίζει» από τη Β Αθηνών στη Β Πειραιά.

Από τις περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βουλευτή λόγω των αποχωρήσεων στην Αργολίδα κατεβαίνει ο δικηγόρος Γιάννης Γκιόλιας, στην Ευρυτανία ο πρώην Διευθυντής Δασών Ευρυτανίας, Γιώργος Καραγεώργος, στην Αρκαδία ο Γιώργος Παπαηλιού (γιος του πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Παπαηλιού), στη Λέσβο ο Γιώργος Πάλλης (υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιος του πρώην δημάρχου Μητιλήνης Στρατή Πάλλη). Στη Βοιωτία υποψήφιοι είναι ο Νίκος Θηβαίος (εκπαιδευτικός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σπύρος Ακριβάκης.

Στην Αχαΐα τις εκλόγιμες θέσεις καταλαμβάνουν η τ. βουλευτής και υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου και οι Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης. Στην Κορινθία τη θέση του Φάνη Κουρεμπέ, που δεν κατεβαίνει, κατέλαβε ο δικηγόρος Γιώργος Τσόγκας με πορεία από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Στη Λάρισα την θέση της Ηρούς Διώτη πήρε ο αγρότης Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου (πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και την Άννα Βαγενά). Στη Μαγνησία σε εκλόγιμη θέση είναι υποψήφια η καθαρίστρια Δήμητρα Μανώλη (πήρε τη θέσης της Δανάης Τζήκα που δεν κατεβαίνει). Στη Φθιώτιδα δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες η Βασιλική Λέβα, η οποία είχε επισκεφθεί τον Κουφοντίνα στις φυλακές.

Σε εκλόγιμη θέση στη Μεσσηνία είναι ο γενικός γραμματέας του ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, στα Τρίκαλα σε μη εκλόγιμη θέση ο Γιώργος Παπασίμος της κίνησης «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, στη Β Αθηνών ο τ. διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, στη Β Αθηνών είναι η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου.

Sponsoed post