Τσάνας: "Η Εθνική πρέπει να βρει τον εαυτό της"

Τσάνας: "Η Εθνική πρέπει να βρει τον εαυτό της"
Contra.gr

Μια εμφάνιση αντάξια του ονόματος της Εθνικής ομάδας επιθυμεί για την αναμέτρηση της Δευτέρας (7/9) κόντρα στη Ρουμανία ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος επεσήμανε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ανάγκη να βρει τον εαυτό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για την άποψη του Ιορντανέσκου για την αξία της Ελλάδας (σ.σ είπε ότι η Ελλάδα ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου): "Εντάξει αρχικά θέλουμε να πούμε πως αυτή είναι η άποψη του κ. Ιορνταντέσκου για την Εθνική μας ομάδα. Η βαθμολογία δεν δείχνει αυτό όμως. Και είμαστε υποχρεωμένοι εάν πιστεύει κάτι τέτοιο για εμάς να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

Για την ανάγκη της Ελλάδας για βαθμούς και το κατά πόσον πιστεύει πως μπορεί να κάνει την... έκπληξη στο Βουκουρέστι: "Η Ελλάδα και η Εθνική μας ομάδα αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ανάγκη είναι να βρει τον εαυτό της. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς από αυτό το παιχνίδι. Αλλά αυτό που νομίζω ότι σαν ομάδα μπορούμε να απαιτήσουμε είναι μία εμφάνιση αντάξια του ονόματος της Εθνικής ομάδας. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν όλοι οι άλλοι στην Εθνική μας ομάδα και να μην πιστεύουμε εμείς".

Για το πως βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι την κατάσταση αυτήν την στιγμή μετά από τόσα χρόνια επιτυχιών: "Αυτό που βλέπουν οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από αυτό που νιώθουμε εμείς. Υπάρχει απογοήτευση αυτήν την στιγμή τόσο στους φιλάθλους όσο και σε όλους εμάς που αποτελούμε την Εθνική ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ποτέ δεν μπορείς να κοιτάξεις μπροστά, το μέλλον δηλαδή και να το μπερδεύεις με το παρελθόν. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία και την χαρήκαμε (σ.σ. την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού). Αλλά τώρα έχει αλλάξει αυτή η ομάδα και προσπαθούμε να βρούμε κάτι καλύτερο για το μέλλον".

Για το ματς με τη Ρουμανία: "Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Είναι παραδοσιακά μία χώρα που ανέκαθεν είχε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εμείς βλέπουμε την ομάδα της Ρουμανίας σαν ένα σύνολο, το οποίο έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα παρά μειονεκτήματα σαν ομάδα. Γίνεται πολύ πιο δυνατή στην έδρα της. Και έχει ποδοσφαιριστές πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς και έναν προπονητή ο οποίος έχει τόσα χρόνια έχει αποδείξει με την πορεία του την πολύ καλή δουλειά που κάνει".

Για το πως βλέπει τη... μάχη για τους βαθμούς στον όμιλο και ποιοι πιστεύει πως θα είναι αυτοί που τελικά θα περάσουν: "Δεν μπορώ να κάνω κάποιο προγνωστικό για τα επόμενα παιχνίδια. Γιατί θεωρητικά ελπίζουν περισσότερες ομάδες από τις 2 πρώτες και αυτές που μπορούν να πάνε στο μπαράζ. Αλλά θεωρώ πως η ομάδα της Ρουμανίας θα είναι μία από αυτές που θα προκριθεί για τα τελικά".

ΠΗΓΗ: Contra.gr

Δημοφιλή