Ιρακινή «σκλάβα του σεξ» σκότωσε τον «αφέντη» της, διοικητή του Ισλαμικού Κράτους

Ιρακινή «σκλάβα του σεξ» σκότωσε τον «αφέντη» της, διοικητή του Ισλαμικού Κράτους
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Εκδίκηση από τον διοικητή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος την είχε μετατρέψει σε σκλάβα του σεξ πήρε Ιρακινή, σκοτώνοντάς τον κοντά στη Μοσούλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (al Sumaria TV) ότι η γυναίκα σκότωσε τον «Αμπού Ανάς» τρεις μήνες αφού την ανάγκασε να «παντρευτεί» διάφορους άνδρες υπό τη διοίκησή του.

Ο «Ανάς» σκοτώθηκε το Σάββατο στο Ταλ Ρομάν, δυτικά της Μοσούλης, σύμφωνα με τον Σαΐντ Μαμουζίνι. Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πώς σκοτώθηκε ο διοικητής, ή τι συνέβη στη γυναίκα- η οποία, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, είναι μέλος της μειονότητες των Γεζίντι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΒΝΑ, η συγκεκριμένη πληροφορία κυκλοφόρησε λίγες ημέρες αφού απροσδιόριστος αριθμός «μη Ιρακινών» γυναικών μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη ως σκλάβες του σεξ, κατόπιν εντολής του ίδιου του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ενός «τιμολογίου του σεξ», που προσφέρεται στους μαχητές και γενικότερα όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν σκλάβες- η ηλικία των οποίων μπορεί να είναι μόλις και ενός έτους. Η «τιμή» παιδιών 1-9 ετών κινείται γύρω στα 165 δολάρια, ενώ οι έφηβες κοστίζουν 124. Μια γυναίκα άνω των 20 κοστίζει ακόμα λιγότερο, ενώ κάποια άνω των 40 μπορεί να κοστίζει μόλις 41 δολάρια.

Δημοφιλή