Φύλλο επιστράτευσης από Μεϊμαράκη στον στρατηγό Γράψα. Όχι απο Άντζελα Γκερέκου

Φύλλο επιστράτευσης από Μεϊμαράκη στον στρατηγό Γράψα. Όχι απο Άντζελα Γκερέκου
sooc

Με προσεκτικές προσθήκες χωρίς να διαταράσσονται οι εσωκομματικές ισορροπίες καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με τους βουλευτές που μετείχαν ήδη στην προηγούμενη Βουλή να διατηρούν τις εκλόγιμες θέσεις τους και να πλαισιώνονται από νέα πρόσωπα και καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς και νέους επιχειρηματίες.

Αν και τον τελικό λόγο έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πολύ συζήτηση γίνεται για πιθανές αλλαγές - ίσως στη θέση του επικεφαλής - στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας με ένα πρόσωπο έκπληξη.

Με δεδομένο ότι με το γαλάζιο Επικρατείας έχουν εκλεγεί τον Ιανουάριο, οι Θ. Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Δημ. Σταμάτης και ο Β. Οικονόμου, από το επιτελείο της Συγγρού διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές μόνον στις μη εκλόγιμες, αν και οι πληροφορίες επιμένουν ότι παραμένει ανοικτό μέχρι και το τέλος της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των Επικρατείας, πιθανή συμμετοχή και μάλιστα στην πρώτη θέση του τέως ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτρη Γράψα.

Στην Α' Αθήνας υποψήφιος θα είναι ο σκηνοθέτης κ. Π. Κοκκινόπουλος, στη Θεσσαλονίκη υποψήφιοι θα είναι ο αντιδήμαρχος του Γ. Μπουτάρη κ. Κ. Ζέρβας, ο Ν. Χιονίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αλλά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης Αθ. Εξαδάκτυλος.

Για τη Β' Πειραιά ακούγεται ο πρ. Ποδοσφαιριστής Γ. Ανατολάκης, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές με στελέχη των ΑΝΕΛ όπως ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Έβρο και η κ. Ελένη Πολύζου στη Λάρισα.

Στις γαλάζιες λίστες δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Ιανουαρίου προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου παρά την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης να συμπεριληφθεί στις λίστες.

Η ίδια μάλιστα με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook επέλεξε να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, για προσωπικούς λόγους.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Βρισκόμαστε όλοι μας μπροστά στην κρίσιμη επιλογή των Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Η πορεία των μέχρι στιγμής εξελίξεων, απέδειξε ότι ο δρόμος από εδώ και εμπρός, είναι μόνο ένας και συγκεκριμένος. Για να τον διανύσουμε με επιτυχημένο τρόπο, απαιτείται η διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας και ο εθνικός προσανατολισμός όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Σε ότι με αφορά, θα ήθελα πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκη για την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε, να συμπεριληφθώ στις λίστες του κόμματος. Προσωπικοί λόγοι με υποχρεώνουν κατά το διάστημα αυτό να απέχω από την πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης, και για το λόγο αυτό, δεν ήμουν σε θέση να αποδεχθώ την πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ.

Δημοφιλή