To ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών

«Ναι» από το ΣτΕ στην πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τα νοσοκομεία
eurokinissi

Περισσότερες από 15.000 προσλήψεις έχει εγκρίνει μέχρι τώρα η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει του νόμου, που ορίζει ότι, σε προεκλογική περίοδο μπορούν να γίνουν κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κλπ., μόνον εφόσον προηγηθεί θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που να πιστοποιεί την αναγκαιότητα τους.

Παράλληλα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή νέων αιτήσεων για προσλήψεις, κυρίως από τους Δήμους, ενώ η Λέσβος εκπέμπει...σήμα κινδύνου ζητώντας προσλήψεις , λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών.

Μεταξύ άλλων η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε για τους παιδικούς σταθμούς πρόσληψη και ανανέωση συμβάσεων 7.030 ατόμων, ενώ αισθητά μεγάλος είναι ο αριθμός των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, των γιατρών, κ.λπ.

Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ α΄ βαθμού (Δήμους) και συγκεκριμένα σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Επίσης εγκρίθηκε η πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για το κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών της Λέσβου, καθώς και η μετάταξη ενός ατόμου.

Παράλληλα, δεκτό έγινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων με 50 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, επίσης 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η πρόσληψη άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.

Οι γιατροί θα τοποθετηθούν κατά κανόνα σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας διαφόρων νοσοκομείων.

Παράλληλα επετράπη η έκδοση υπουργικής απόφασης, για να γίνουν αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), ΄

Επίσης, το ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) στο εξωτερικό, καθώς επίσης και 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.), για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έδωσαν το «οκ» για την πρόσληψη 51 ατόμων για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.), ενώ για την Σχολή Εθνικής ‘Άμυνας οι δικαστές επέτρεψαν την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το σχολικό έτος 2015-2016.

Στο Δήμο Σάμου εγκρίθηκε η πρόσληψη 15 εργατών καθαριότητας με σύμβαση εργασίας 2 μηνών, ενώ στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων).

Νέες αιτήσεις στο ΣτΕ

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο... βομβαρδισμός του ΣτΕ με νέες αιτήσεις, για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αργολίδας ζητάει 3 βοηθούς βρεφοκόμους για τους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων 12 εποχιακούς 8μηνης διάρκειας για τις ανάγκες καθαριότητας.

Ο Δήμος Θέρμης καθαρίστριες με μίσθωση έργου για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Καλαμάτας 4 άτομε για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Δήμων και Υπηρεσιών προς Όφελος των Γυναικών και για την Καταπολέμηση της βίας».

Ο Δήμος Λαμιέων την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 4 ατόμων.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής 15 καθηγητές μουσικής και 4 καθηγητές φυσικής αγωγής για το ΝΠΔΔ «Θορικός».

Ο Δήμος Λέσβου ζητεί για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης την πρόσληψη 10 εργατοτεχνιτών, λόγω αυξημένων ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης των καταυλισμών, όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Ο Δήμος Νάουσας 34 ωρομίσθιους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα αμείβονται από τα έσοδα των διδάκτρων των μαθητών του ωδείου, κ.λπ.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέες αιτήσεις χορήγησης άδειας για την κατανομή των πτυχιούχων φυσικής αγωγής, που είναι αναγκαίοι για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους και Αναπτυξιακού Αθλητισμού» και ζητάει 1.822 άτομα, για την εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων, νέες προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων για αρχαιολογικά έργα και Μουσεία, αλλά και 367 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας ζητεί την πρόσληψη 16 ατόμων για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Εύβοιας, Φθιώτιδας, κ.λπ.).

Δημοφιλή