Κωνσταντοπούλου: Κάθε νέος πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ για το χρέος, δεν είναι δίκαιο

Κωνσταντοπούλου: Κάθε νέος πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ για το χρέος, δεν είναι δίκαιο
Eurokinissi

Οι νέοι, χωρίς να έχουν ψηφίσει ποτέ και χωρίς ποτέ να έχουν συμμετάσχει σε πολιτικές αποφάσεις, καλούνται να πληρώσουν ο καθένας 40.000 ευρώ ως αναλογία τους στο δημόσιο χρέος. «Εγώ λέω πως δεν είναι δίκαιη συνθήκη αυτή και ανεκτή κατάσταση. Και το ίδιο λέτε κι εσείς» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη στους έφηβους βουλευτές, οι οποίοι συνεδρίασαν σε Ολομέλεια σήμερα Τετάρτη, τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου νωρίτερα τους είχε ενημερώσει για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που συγκροτήθηκε στη Βουλή και αποφάνθηκε ότι το χρέος της χώρας είναι παράνομο.

«Η Δημοκρατία κρίνεται από το πόσο χώρο αφήνει στους νέους» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας: «Για τη ζωή σας έχετε το λόγο πρώτα εσείς. Έχετε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας. Σπάστε τα δεσμά που σας θέλουν παθητικούς δέκτες. Να είστε αληθινοί και αληθινές».

Από την Ολομέλεια της Κ' Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ψηφίστηκε η νομοθετική πρόταση με τίτλο «Αρχές και κανόνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο σχολείο» των Ομάδων Διαβούλευσης και της Επιτροπής Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες αποτελούνται από τους μαθητές της Β' τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελληνικών λυκείων του εξωτερικού, καθώς και των ΕΠΑΛ του ΟΑΕΔ που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Με πρόταση της κ. Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να εξετασθεί κατά την επόμενη σύνοδο της Βουλής των Ελλήνων.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή