Τα hashtag που έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε στο Instagram

Τα hashtag που έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε στο Instagram
Hashtag is written by chalk on blackboard
risus via Getty Images
Hashtag is written by chalk on blackboard

To Instagram είναι ένας υπέροχος κόσμος, όπου ο καθένας μπορεί να «ακολουθήσει» ανθρώπους από όλο τον κόσμο με τους οποίους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, χόμπι και αντιλήψεις. Είτε είστε ένας απλός χρήστης, είτε φανατικός θα έχετε πάρει χαμπάρι ότι το σωστό hashtag μπορεί να απογειώσει μία φωτογραφία ή να είναι η ιδανική λεζάντα. Μερικές φορές όμως το θέμα hashtag ξεφεύγει, και εκτός απ' το ότι κάτω από μία φωτογραφία μπορεί να βάλει κάποιος 40 hashtag, υπάρχουν κάποια που έχουν γίνει τόσο κλισέ που έχουν καταντήσει αστεία. Πείτε μας κακούς, πείτε μας περίεργους και γκρινιάρηδες αλλά αυτά είναι τα 9 hashtag που δεν θέλουμε να ξαναδούμε στο Instagram και έχουμε και επιχειρήματα.

Θα το συναντήσετε κάτω από μία φωτογραφία παραλίας, ενός τοπίου, ακόμα και κάτω από ένα χωνάκι παγωτό. Γεννήθηκε το ανιψάκι σας; Γέννησε το σκυλάκι σας; Βρήκατε μία χρωματιστή πέτρα στην παραλία; Σας έτυχε το φλουρί στην βασιλόπιτα; Βρήκατε σε έκπτωση το φόρεμα που ψάχνατε; Όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι αρκετοί για να νιώσει κανείς ευλογημένος. Ή μήπως όχι;

Μια νέα, πανάκριβη τσάντα είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να νιώσει κάποιος ευλογημένος.

#lovemyjob (ή #ilovemyjob)

Τι δουλειά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και την λατρεύουν τόσο πολύ ώστε έχουν την ανάγκη να μας το λένε κάθε τρεις και λίγο; Αυτό το hashtag δεν κάνει διακρίσεις σε επαγγέλματα. Δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, δημοσιογράφοι, λογιστές, δημόσιοι υπάλληλοι, μηχανικοί όλοι ανεβάζουν φωτογραφίες από γραφεία, συνεργεία, οικοδομές και δικαστήρια μαζί με την κούπα του καφέ τους και μας λένε πόσο πολύ λατρεύουν την δουλειά τους. Δηλαδή αυτοί το πρωί, πετάνε τα σεντόνια από πάνω τους και ξεκινούν να σφυρίζουν χαρούμενα, επειδή θα πάνε στην δουλειά; Κι αν ναι, τι κάνουμε λάθος εμείς οι υπόλοιποι;

Let's start the day with #cappuccino and #lightroom // #work #ilovemyjob #retouch

A photo posted by Canol Zeren Photography (@canolz) on

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι οποιοσδήποτε προπονείται σκληρά δεν έχει δυνάμεις και διάθεση για να βγάλει καμία φωτογραφία μπροστά στον καθρέφτη και, ακόμα κι αν το κάνει (στις διατάσεις ας πούμε που έχει χαλαρώσει) δεν θα μοιάζει ατσαλάκωτος, χωρίς ιδρώτα και με αψεγάδιαστο πρόσωπο από το οποίο δεν έχει φύγει σταγόνα από το μακιγιάζ. Σίγουρα οι φωτογραφίες από γυμναστήριο, τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση μπορεί να κινητοποιήσουν και να εμπνεύσουν κόσμο, αλλά όσοι θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική τώρα και αυτό είναι πολύ καλό, μην περιμένετε ότι η σκληρή άσκηση μοιάζει με αυτό που θα δείτε, κατά κύριο λόγο, κάτω από το #traininghard.

#soul#sporteveryday#sport#lovesport #gym#gymlife#ass#badass#strong#power#powerfulwomen#traininghard#yogaeverydamnday#yoga#loveit

A photo posted by Collection of sports people. (@sport_and_people) on

#instalove/summer/moment

Οτιδήποτε έχει ως πρώτο συνθετικό την λέξη «insta». Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή όλα ξεκίνησαν με το #instamoment και κατέληξε να έχει δημιουργηθεί ακόμα και το #instakatwraxoula. Αφήστε τα «insta» και βρείτε κάτι πιο πρωτότυπο και δημιουργικό για να βάλετε.

Είναι εφαρμογή και το συγκεκριμένο hashtag παραπέμπει όλες τις φωτογραφίες σε μία φωτογραφική πλατφόρμα/ κοινότητα όπου και αποθηκεύονται. Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος φωτογράφος βρήκε δουλειά μέσα από το instagram και κατά δεύτερον και να υπάρχει και να μην υπάρχει η φωτογραφία αυτή στην κοινότητα του «vscocam», δεν καταλαβαίνω τι διαφορά θα κάνει. Διαφωτίστε με!

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό σημαίνει Outfit Of The Day, το συνολάκι της ημέρας με λίγα λόγια. Συνηθίζουν να το βάζουν οι γυναίκες κάτω από την φωτογραφία τους η οποία έχει βγει 99% των περιπτώσεων στον καθρέφτη στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στον καθρέφτη του μπάνιου. Εκτός κι αν κάποιος ασχολείται με τη μόδα και προωθεί τη δουλειά του με αυτόν τον τρόπο, πιστέψτε μας ότι δεν μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τι ρούχα φοράτε κάθε μέρα. Όλοι σηκωθήκαμε το πρωί και ντυθήκαμε, αλλά δεν το κάναμε θέμα. Ή μήπως το τζιν και το tshirt δεν αξίζουν ένα τέτοιο hashtag;

Συνοδεύει φωτογραφίες παχυντικών φαγητών όπως πίτσες, μακαρονάδες και βάφλες. Όπως θα έλεγα σε οποιονδήποτε που έτρωγε κάτι και σκέφτεται πότε θα κάνει δίαιτα, αν είναι να τρως με τύψεις και να σκέφτεσαι την δίαιτα πριν από την πρώτη μπουκιά, καλύτερα να μην φας καθόλου! Από την άλλη, έχω την υποψία ότι πολλοί ανεβάζουν την φωτογραφία μίας βάφλας γεμάτη πραλίνα, μας ανακοινώνουν ότι θα ξεκινήσουν δίαιτα από αύριο και δεν την τρώνε ποτέ ή δεν έχουν ανάγκη να ξεκινήσουν δίαιτα! Πείτε με καχύποπτη, αλλά κάτι τέτοιο έχω καταλάβει. Και τέλος πάντων, υπάρχουν και άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που είτε βρίσκονται μόνιμα σε δίαιτα, είτε τρώνε όλη τους την βάφλα και την άλλη μέρα τρώνε πάλι κανονικά.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ένα #agapimono θα βρεις. Με τόση αγάπη πια στον κόσμο, θα έπρεπε να είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι και σίγουρα δεν είμαστε. Στην αρχή ήταν κάπως αστείο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, αυξάνονταν τα post και μαζί τους και η αγάπη, κουραστήκαμε!

Το συγκεκριμένο hashtag είναι ενοχλητικό υπό προϋποθέσεις. Εάν κάποιος έχει τρέξει μαραθώνιο (δηλαδή 42 χιλιόμετρα) όχι απλά πρέπει να το βάλει στην φωτογραφία του αλλά και να το βάλει με κεφαλαία γράμματα. Το να τρέξεις 42 χιλιόμετρα είναι είδηση. Το να τρέξεις 5χιλιόμετρα στην διοργάνωση του Κλασικού Μαραθώνιου δεν είναι και τόσο φοβερά νέα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μειώσω την προσπάθεια κάποιου, γιατί για πολύ κόσμο (και για εμένα να συμπληρώσω) τα 5 χιλιόμετρα βγαίνουν μετά από μεγάλη προσπάθεια και προπόνηση, αλλά τα 42 χιλιόμετρα απαιτούν κατάθεση ψυχής και σώματος. Οπότε δίπλα στο #marathon μην ξεχάσετε να βάλετε και ένα #5Κ για να καταλαβαίνουμε τι εννοείτε και να μην παραπλανάτε τον κόσμο.