Τι δείχνει το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου στη Μύκονο. «Ο βαρύμαγκας προσπαθούσε να τον βοηθήσει μετά το ξύλο», ξεσπά η σύζυγος

Τι δείχνει το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου στη Μύκονο
This July 2014 photo shows boats moored in the waters off Mykonos, part of Greeceâs Cyclades island chain in the Aegean Sea. The Cyclades are known for panoramic waterfront views, black-sand beaches and dramatic sunsets. (AP Photo/Kristi Eaton)
This July 2014 photo shows boats moored in the waters off Mykonos, part of Greeceâs Cyclades island chain in the Aegean Sea. The Cyclades are known for panoramic waterfront views, black-sand beaches and dramatic sunsets. (AP Photo/Kristi Eaton)
ASSOCIATED PRESS

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει βίντεο που απεικονίζει τον ξυλοδαρμό του 31χρονου Κύπριου Β.Π., ο οποίος χτυπήθηκε άγρια έξω από γνωστό κλαμπ της Μυκόνου και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για υλικό από κάμερα του «Super Paradise» που αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για τα όσα έγιναν. «Ο Β. εκείνη την ώρα προσπαθούσε να μπει στο μαγαζί. ‘Είναι μέσα η γυναίκα μου. Αφήστε με να περάσω’, φώναζε στους πορτιέρηδες. Εκείνοι του απαντούσαν σε έντονο ύφος ότι το ίδιο τους είπε και την άλλη φορά και πιάστηκε πάλι στα χέρια με συμπατριώτη του που διασκέδαζε στο ίδιο κατάστημα. Τότε, ο ένας από τους δύο εύσωμους άνδρες του έριξε χαστούκια. Ο Β. φαίνεται να ζαλίστηκε. Τότε, μπήκε στο μέση ο δεύτερος πορτιέρης και τον χτύπησε με δύναμη ρίχνοντας τον κάτω. Ο Β. γέμισε αίματα. Χτύπησε το κεφάλι του. Ο μπράβος κατάλαβε τι είχε κάνει και άρχισε να του λέει με βραχνή φωνή: ‘Σήκω παλίκαρε. Σήκω. Όλα καλά», περιγράφει αστυνομικός που έχει δει το επίμαχο βίντεο.

Η γυναίκα του 31χρονου θύματος, η οποία την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού βρισκόταν στο κλαμπ, γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Δείτε όλοι το βίντεο. Ο βαρύμαγκας προσπαθεί να τον βοηθήσει μετά το ξύλο και καλά. Ο Β. σηκώθηκε για λίγο και του έλεγε "αισμε ρε αισμε" που σημαίνει ‘άσε με’ στη κυπριακή γλώσσα. Άσε με του έλεγε γιατί ο Βαγγέλης μου ήξερε ποιος τον χτύπησε. Και μετά κατέρρευσε».

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε τελικά ένταλμα σύλληψης για τον 25χρονο πορτιέρη.Οι δύο εμπλεκόμενοι σεκιουριτάδες παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας σε vip που έκαναν διακοπές στη Μύκονο, βίλες και γνωστά νυχτερινά μαγαζιά. Ο ένας από τους δύο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι. Στο λογαριασμό του στο Facebook μάλιστα έχει ανεβάσει φωτογραφία που απεικονίζει τους άνδρες της εταιρείας του να φυλάνε τον πασίγνωστο Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν όταν αυτός είχε έρθει για διακοπές στο νησί των ανέμων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τον ξυλοδαρμό και οι δύο εξαφανίστηκαν από το κλαμπ. Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 25 ετών, κρύφτηκε μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο για να αποφύγει τη σύλληψη. Χθες το πρωί, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, παρουσία του δικηγόρου του.

Ο 25χρονος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «δεν τον χτύπησα και δεν είμαι μπράβος. Σε εταιρία σεκιούριτι δουλεύω. Δεν υπάρχει κανένα χτύπημα. Το ζήτημα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος». Φως στις συνθήκες του περιστατικού αναμένεται να δείξει η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Ο Εισαγγελέας Σύρου έδωσε προθεσμία στον 25χρονο να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι τότε είναι ελεύθερος. Το ίδιο έγινε και με την περίπτωση του δεύτερου σεκιουριτά, ο οποίος απολογείται αύριο ενώπιον του Ανακριτή.

Χαροπαλεύει το θύμα

Ο Κύπριος Β. εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσειο Νοσοκομείο. Δίπλα του βρίσκεται συνέχεια η γυναίκα του και οι συγγενείς του. «Είναι πολύ άσχημα. Πάρα πολύ άσχημα. Του μίλησα. Ξέρω ότι με ακούει. Το ξέρω. Δύο μέτρα άντρα έχω εγώ. Θα σηκωθεί. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Θα σηκωθεί», αρκέστηκε να πει χθες η σύζυγός του.

Δημοφιλή