ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/09/2015 13:10 EEST | Updated 09/09/2015 15:40 EEST

Απάντηση ΝΔ στις κατηγορίες Καμμένου κατά Μεϊμαράκη για τα υποβρύχια

Aris Oikonomou/ SOOC

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ κατά του Πάνου Καμμένου για τα όσα έχει πει για τον πρόεδρο της ΝΔ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέρχεται σε ένα ζήτημα, που γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, «αλλά προσπαθεί να σπιλώσει την ηθική υπόσταση του προέδρου της ΝΔ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά του κ. Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται σε πανικό».

Η ΝΔ σημειώνει ότι ο κ. Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά την εισαγγελική έρευνα, αλλά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, προτρέπει τον πρόεδρο των ΑνΕλ να διαβάσει τη σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, που έκανε καταβολές αρμοδίως βάσει των σχετικών νόμιμων παραστατικών.

«Για όλα αυτά όμως ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση από τον τότε υπασπιστή Ναυτικού του κ. Παπαντωνίου, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διαχειριζόταν τον φάκελο μεταξύ ΓΕΝ και του τότε υπουργού, και ο οποίος μια μέρα πριν την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δια περιφοράς, νύχτα, με υπογραφή του κ. Τσίπρα και εισήγηση του κ. Καμμένου προς το ΚΥΣΕΑ επελέγη αρχηγός ΓΕΕΘΑ», συνεχίζει η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αποστολάκης οφείλει να ενημερώσει και δημοσίως τον ελληνικό λαό για τη νομιμότητα της τότε σύμβασης και των πληρωμών της, καθώς είχε ασχοληθεί με την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου Ωκεανός το οποίο και θα παραλάβει.

Η ΝΔ υπενθυμίζει, τέλος, ότι είναι γνωστό πως κατά την περίοδο της θητείας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν έγινε καμία παραγγελία, καμία πληρωμή και καμία παραλαβή.

Το βράδυ της Τρίτης, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ είτε να προσκομίσει σήμερα το έγγραφο αυτό που αφορά αυτήν τη δικογραφία ή να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του αγώνα. «Δεν μπορεί να διεκδικεί τη πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, επικαλούμενος μάλιστα έγγραφα τα οποία δεν κατέχει», συμπλήρωσε.

ΑΝΕΛ: Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης να απολογηθεί στους δικαστές

«Ο υπόδικος κ. Μεϊμαράκης, αντί να χρησιμοποιεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απολογούμενος με δελτία τύπου στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οφείλει να απολογηθεί στους έξι ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι με εισαγγελικό πόρισμα και δικογραφία 4.000 σελίδων αποδίδουν αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του για καταβολή ποσού 105 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική HDV για το υποβρύχιο «Ωκεανός», που έπρεπε να έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα δεν έχει παραδοθεί» αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση των ΑΝΕΛ.

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ακόμα τον κ. Μεϊμαράκη να προσκομίσει το έγγραφο που ο ίδιος επικαλέστηκε προχθές στην εκπομπή «Στον ενικό», στο οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του κ. Μεϊμαράκη, «ο εισαγγελέας λέει ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο εις βάρος μου», προσθέτουν οι ΑΝΕΛ στην ίδια ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Επίσης, αναμένουμε από τον κ. Μεϊμαράκη να κατονομάσει δημόσια τις ποινικές δικογραφίες που δήθεν εκκρεμούν εις βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων , όπως ψευδώς ανέφερε».

Sponsored Post