ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/09/2015 17:47 EEST | Updated 09/09/2015 17:52 EEST

Μεξικό: Τα καρτέλ των ναρκωτικών το «γλεντούν» στο Instagram: Όπλα, τίγρεις, ακριβά αυτοκίνητα και ωραίες γυναίκες

instagram

Μέχρι τώρα ξέραμε για την σκληρή και αδυσώπητη μάχη των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό. Μία μάχη που συχνά έχει να κάνει με ωμές δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και άλλες φρικαλεότητες που έχουν κατά καιρούς σοκάρει την κοινή γνώμη.

Εκτός όμως από τον πραγματικό πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, μαίνεται και ένας άλλος. Αυτός του Instagram και του twitter προκειμένου να κερδίσουν τον τίλο του «Βασιλιά του Instagram», όπως μεταδίδει η Dailymail.

Δίχως κανένα λόγο να κρυφτούν τα πανίσχυρα μέλη του καρτέλ ποστάρουν με τα hashtags #narcos και #narcostyle φωτογραφίες οι οποίες προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι και αφήνουν τα σχόλιά τους.

Πρωταγωνιστές σε πολλές φωτογραφίες είναι τα παιδιά του μεξικανού αρχιβαρώνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», τα οποία απιεκονίζονται σσε φωτογραφίες με λιοντάρια, ακόμη και φωτογραφία με την Πάρις Χίλτον. Ωστόσο και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα των καρτέλ σήκωσαν το γάντι της πρόκλησης και έβαλαν στο Instagram και δικές τους φωτογραφίες.

Διάφορες φωτογραφίες όμως έχουν ανεβάσει στο Instagram και τα μέλη του Άντραξ, του ένοπλου τμήματος του καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα το οποίο έχει εμπλακεί στον αγώνα κατά του μεξικανικού στρατού, έχει διαπράξει δολοφονίες υψηλού επιπέδου. Εάν πατήσει κανείς μάλιστα το hashtag #Antrax θα δει ένα σωρό φωτογραφίες, με ωραίες γυναίκες αγκαλιά με όπλα σε προκλητικές πόζες. Να σημειωθεί ότι η Άντραξ διευθύνεται από τον τρίτο γιο του «Ελ Τσάπο».

Όπως θα διαπιστώσει κανείς, τα μέλη των καρτέλ που εμφανίζονται στις φωτογραφίες κρύβουν τα πρόσωπά τους, φοβούμενα τις μεξικανικές αρχές. Μάλιστα οι τελευταίες ανησυχούν πάρα πολύ από την τάση αυτή διότι εκτιμούν ότι δίνουν μία γκλάμουρ χροιά στις εγκληματικές αυτές δραστηριότητες, ενώ η ζοφερή πραγματικότητα για όσους εργάζονται στο καρτέλ είναι κατά 99% διαφορετική.

Sponsored Post